Вийшов у світ черговий номер журналу «Охорона праці» (№ 5/2017)

obl-5 ukr-2017   У ньому, як завжди, цікава й корисна інформація для спеціалістів з охорони праці, профспілкових активістів та працівників наглядових органів. Пропонуємо вашій увазі статті: Статистика має бути інструментом безпеки Про проблему недосконалості обліку виробничого травматизму в Україні Сергій Колесник Хто в ліс, хто по дрова Які органи в Україні ведуть облік НС на виробництві й чому не здійснюється ефективний аналіз цієї інформації Микола Федоренко Аналізуємо травматизм по-новому. Частина 2..

Григорій Осовий: «Питання охорони праці, створення гідних та безпечних її умов були і є серед головних пріоритетів профспілок»

ОХ     28 квітня з нагоди відзначення Всесвітнього Дня охорони праці Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий на чолі профспілкової делегації взяв участь в урочистих заходах з нагоди цієї події. У заході також взяли участь Голова Державної служби України з питань праці Роман Чернега, заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий, представники державних установ, профспілкових організацій, роботодавців та трудових колективів.   Профспілковий лідер поклав квіти до меморіального каменю..

Всемирный день охраны труда 2017. «Точные данные помогут спасти жизни людей»

Снимок-экрана20170418144310 «Страны, располагающие качественными данными, смогут более успешно выполнить взятые на себя обязательства по реализации и отчетности о ходе выполнения всемирного плана действий, направленных на искоренение бедности, защиту планеты и обеспечение всеобщего благосостояния в рамках выдвинутой ООН Повестки дня в области устойчивого развития на период до 2030 года», - отметил Генеральный директор МОТ в своем заявлении по случаю Всемирного дня охраны труда, который отмечается 28 апреля. Всемирный..

Порядок збору інформації щодо травматизму потребує удосконалення

Изображение 071   Напередодні Всесвітнього дня охорони праці у ІА «Укрінформ» відбулась прес-конференція, у якій взяв участь Юрій Андрієвський - керівник Правової та технічної інспекції праці ФПУ, Голова Громадської ради при Держпраці.   Звертаючись до журналістів він розповів про діяльність Правової та технічної інспекції праці профспілок, завданнях, що вирішуються у сфері громадського контролю за дотриманням законодавства про працю і охорону праці. Було наголошено, що профспілки працюють у тісній співпраці..

Головне, щоб людина була здоровою

Изображение 004   Для запобігання нещасним випадкам на виробництві та заподі­яння шкоди здоров'ю працівника, що виникають у процесі виконання ним роботи, Уряди після консультацій з найбільш представницькими організаціями профспілок і роботодавців повинні розробляти й реалізовувати національну політику в галузі безпеки праці, гігієни праці та виробничого середовища.   На цьому акцентувалося під час міжнародної конференції з питань удосконалення збору та використання даних про безпеку та гігієну праці, яка відбулась..

Вийшов у світ черговий номер журналу «Охорона праці» (№ 4/2017 р.)

42017 У ньому, як завжди, цікава і корисна інформація для спеціалістів з охорони праці, профспілкових активістів та працівників наглядових органів. Пропонуємо вашій увазі статті:   Звернення Організаційного комітету з підготовки та проведення у 2017 році заходів з нагоди Дня охорони праці в Україні   Олена Дронговська Роман Чернега: Філософія роботи Держпраці – попередити правопорушення Публічний звіт про підсумки діяльності служби за 2016 рік   Олександр Фандєєв Результат буде, якщо працювати щиро Учасники колегії Держпраці..

Задля збережені життя та захисту прав працівників на безпечну працю

DSCN2870 З 13 по 24 березня 2017 року проведено навчання і перевірку знань з питань охорони праці 32 технічних інспекторів праці та інших представників членських організацій ФПУ на базі Академії праці, соціальних відносин та туризму ФПУ.   Федерація профспілок України попри складне фінансове становище, значне зменшення надходжень до ФПУ за 2016 рік через несплату членськими організаціями належних обсягів внесків (майже 50%), продовжує системно працювати над підвищенням рівня..

Вийшов у світ черговий номер журналу «Охорона праці» (№ 3/2017 р.)

444       У ньому, як завжди, цікава і корисна інформація для спеціалістів з охорони праці, профспілкових активістів та працівників наглядових органів. Пропонуємо вашій увазі статті:       Сергій Колесник   Кіровоградщина   Аналізуємо стан державного управління охороною праці в регіонах і участь у цьому процесі всіх залучених до нього структур       Віктор Антонов   Готуємося до Дня охорони праці   Про заходи, яких треба вжити, щоб увесь рік колектив приділяв охороні праці належну увагу       Людмила Солодчук   Рецепти «Укрексперта»   Інтерв’ю на актуальну тему..

Вийшов у світ черговий номер журналу «Охорона праці» (№ 2/2017 р.)

obl-2 2017-ukr   У ньому, як завжди, цікава і корисна інформація для спеціалістів з охорони праці, профспілкових активістів та працівників наглядових органів. Пропонуємо вашій увазі статті:   Олександр Фандєєв Для щастя потрібно зовсім небагато До 8 Березня фоторепортаж про жінок зі сфери охорони праці   Олег Моісеєнко Охорона праці та «Прогрес» Як працівники СОП використовують телефонне право й чому скорочують інструкції   Олена Коновалова Увага! Зросли штрафи Про зміну розмірів стягнень за порушення законодавства про..

Вийшов у світ черговий номер журналу «Охорона праці» (№ 1/2017 р.)

obl-1 2017 ukr2   У ньому, як завжди, цікава і корисна інформація для спеціалістів з охорони праці, профспілкових активістів та працівників наглядових органів. Пропонуємо вашій увазі статті:   Олег Моісеєнко, Олександр Фандєєв Світ крізь призму катастроф. Резонансні аварії 2016 року спонукають активізувати роботу з питань промбезпеки.   Надія Зарько Соціальний діалог з питань інспекції праці. Про форми соціального діалогу в системі адміністрації праці..

Більше статей...

1. Добра новина у новому році: Мораторій на проведення перевірок державними наглядовими органами не поширюється на Держпраці!
  2. За невчасне проведення атестації робочих місць за умовами праці – штраф роботодавцю
  3. Журнал «Охорона праці» разом з профспілками відстоює права працівників
  4. У Баку відбувся міжнародний семінар з охорони праці і здоров’я
  5. Вийшов у світ черговий номер журналу «Охорона праці» (№11 2016р)