До 100-річчя технічної інспекції праці профспілок

ohrana-truda-i-tehnika-bezopasnosti-640x400 23 травня 2018 року відбудеться Національний форуму «Безпека праці в Україні: необхідність якісних змін для кращого захисту життя та здоров’я працівників. Через 100-річчя профспілкового досвіду - до європейських стандартів захисту».   Форум відбудеться згідно з розпорядженням Голови ФПУ з нагоди 100-річчя від дня утворення технічної інспекції праці профспілок.   У заході візьмуть участь: представники Уряду, Мінсоцполітики, Держпраці, Фонду соціального страхування України, Представництва МОП в Україні, інших установ та організацій,..

ВИЙШОВ У СВІТ ЧЕРГОВИЙ НОМЕР ЖУРНАЛУ «ОХОРОНА ПРАЦІ» (№ 5/2018)

obl  5 ukr-2018     У номері – найактуальніші теми та найважливіші події очима наших кореспондентів і провідних українських експертів у різних галузях охорони праці. Пропонуємо вашій увазі статті:   Володимир Терещенко. Нагороди роз’їхалися по Україні! Фінал конкурсу «Охорона праці очима дітей – 2018»   Дмитро Матвійчук, Олександр Фандєєв. Роман Чернега: «Будь-які труднощі відкривають нові можливості». Інтерв’ю голови Держпраці для нашого журналу   Валентин Медюк. Безпека дітей – на совісті..

ВИЙШОВ У СВІТ ЧЕРГОВИЙ НОМЕР ЖУРНАЛУ «ОХОРОНА ПРАЦІ» (№ 4/2018)

obl  4 ukr-2018   У номері – найактуальніші теми та найважливіші події очима наших кореспондентів і провідних українських експертів у різних галузях охорони праці. Пропонуємо вашій увазі статті:   Звернення Організаційного комітету з підготовки та проведення у 2018 році заходів з нагоди Дня охорони праці в Україні   Дмитро Матвійчук, Олександр Фандєєв. Антоніу Жозе Робалу душ Сантуш: «Відчуття таке, ніби я в Португалії!». Керівник проекту ЄС-МОП про..

НАВЧАННЯ З ПИТАНЬ ОХОРОНИ ПРАЦІ. Вчимося - задля захисту збереження життя та здоров’я працівників

фото 1     З 19 по 30 березня 2018 року департаментом охорони праці ФПУ організовано та проведено навчання і перевірку знань з питань охорони праці технічних інспекторів праці та інших представників членських організацій ФПУ на базі Академії праці, соціальних відносин та туризму ФПУ. Протягом двох тижнів слухачі з усіх куточків України одержували знання від найкращих викладачів та фахівців України в сфері безпеки, умов, медицини, гігієни праці,..

СПІВЧУТТЯ

свічка Федерація профспілок України висловлює глибоке співчуття рідним, близьким і колегам по роботі Калашнюка Олександра Петровича, головного технічного інспектора праці Федерації профспілок Вінницької області, з приводу його передчасної смерті. Не стало енергійної, доброї людини, профспілкового професіонала у справі охорони праці. Світла пам’ять про Олександра Петровича залишиться в серцях спілчан.   Калашнюк 00   ФПУ

ВИЙШОВ У СВІТ ЧЕРГОВИЙ НОМЕР ЖУРНАЛУ «ОХОРОНА ПРАЦІ» (№ 3/2018)

obl  3 ukr-2018   У номері – найактуальніші теми та найважливіші події очима наших кореспондентів і провідних українських експертів у різних галузях охорони праці. Пропонуємо вашій увазі статті:   Людмила Солодчук. Конкурс «Охорона праці очима дітей»: участь – це вже перемога. Проведення відбіркового етапу конкурсу в регіонах   Олександр Темніков. Авторитетний мінімум. Відомості та показники, які зобов’язаний знати фахівець з ОП   Зінаїда Купира. ГОСТи повертають. Радянська система стандартизації ще..

ВИЙШОВ У СВІТ ЧЕРГОВИЙ НОМЕР ЖУРНАЛУ «ОХОРОНА ПРАЦІ» (№ 2/2018)

obl  2 ukr-2018   У номері – найактуальніші теми та найважливіші події очима наших кореспондентів і провідних українських експертів у різних галузях охорони праці. Пропонуємо вашій увазі статті:   Життя, присвячене іншим. Цикл нарисів про жінок в охороні праці до головного жіночого свята 8 Березня підготували Володимир Терещенко та Олександр Фандєєв. Наші гості: Лариса Кузьміч (Печерська районна в м. Києві держадміністрація), Наталя Ємельянова (Держпраці), Ольга Богданова (АТ..

ВИЙШОВ У СВІТ ЧЕРГОВИЙ НОМЕР ЖУРНАЛУ «ОХОРОНА ПРАЦІ» (№ 1/2018)

obl  1 ukr-2018 У номері – найактуальніші теми та найважливіші події очима наших кореспондентів і провідних українських експертів у різних галузях охорони праці. Пропонуємо вашій увазі статті:   Людмила Солодчук. Стигма та дискримінація працюють на ВІЛ. Про проект МОП з протидії ВІЛ/СНІДу у сфері праці   Олег Моісеєнко. Дотримуємось чи порушуємо конвенції? Чому урізають повноваження державних інспекторів праці   Олександр Фандєєв. Крізь негатив – до директив. Про зміни у вітчизняному..

У Кишиньові відбулася зустріч профспілкової мережі ВЕРС для спеціалістів з охорони праці із країн СНД

arton1830-02771            Експерти зібрались 12-13 грудня у рамках проекту Union-to-Union при організаційній підтримці МКП.               Зустріч відкрив Голова НКМП, Олег Будза, який підкреслив значимість проблематики охорони праці в країні і привів статистику, згідно з якою, в Молдові щорічно від травм і нещасних випадків на виробництві страждають близько 450 працівників, а 40 чоловік помирають.          В ході сесій, присвячених системі охорони праці Молдови, Олена Каркилан, керівник інспекції праці..

Мінсоцполітики надало роз'яснення

2623 w 647   На запит Федерації профспілок України Мінсоцполітики надало роз'яснення  щодо застосування списків виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 24.06.2016 № 461 (далі – списки № 1 і № 2)   Департамент охорони праці ФПУ
Архiв
<< < Травень 2018 > >>