Голова ФПУ Григорій Осовий привітав переможців конкурсу на краще вітчизняне підприємство

Изображение 380   13 жовтня у Києві відбулась урочиста церемонія нагородження переможців Всеукраїнського огляду-конкурсу на присвоєння звання «Краще підприємство з охорони праці».   У заході взяв участь та виступив Голова ФПУ Григорій Осовий. Звертаючись до присутніх: представників підприємств-переможців, керівництва Державної служби України з питань праці, за ініціативи якої відбувся конкурс, високопосадовців органів виконавчої влади, організацій роботодавців, Фонду соціального страхування України, Міжнародної організації праці, профспілковий лідер привітав переможців конкурсу та подякував..

ВИЙШОВ У СВІТ ЧЕРГОВИЙ НОМЕР ЖУРНАЛУ «ОХОРОНА ПРАЦІ» (№ 10/2017)

obl-10 У ньому, як завжди, цікава й корисна інформація для спеціалістів з охорони праці, профспілкових активістів та працівників наглядових органів. Пропонуємо вашій увазі статті:   Олеся Цибульська. Шлях завдовжки у чверть століття. Ювілей Закону України «Про охорону праці»: згадуємо головні зміни за минулі роки та розмірковуємо про перспективи   Тетяна Горюн. Коли закінчиться держруйнування? Федерація профспілок України проти бездумного й неправомірного скасування низки НПАОП, зокрема з охорони та гігієни..

ВИЙШОВ У СВІТ ЧЕРГОВИЙ НОМЕР ЖУРНАЛУ «ОХОРОНА ПРАЦІ» (№ 9/2017)

obl-9 ukr-2017-1   У ньому, як завжди, цікава й корисна інформація для спеціалістів з охорони праці, профспілкових активістів та працівників наглядових органів. Пропонуємо вашій увазі статті:   Ольга Богданова. Справжній мудрець не вчить. Він вчиться. Як донести до працівника інформацію з виробничої безпеки   Віталій Цопа. Ризик-орієнтоване мислення: основи, навчання та впровадження. Частина II. Зміст навчальних курсів з гігієни та безпеки праці, що пропонують закордонні й вітчизняні навчальні організації   В’ячеслав Кукуріка...

Всесвітній Конгрес з охорони праці в Сінгапурі

a9010351 МОП представляє нові глобальні оцінки, щодо виробничого травматизму, викликів у сфері охорони праці На XXI Всесвітньому конгресі з охорони праці, який відкрився в Сінгапурі 3 вересня, МОП представляє нові глобальні оцінки на основі щорічних даних рівня виробничого травматизму, професійних захворювань і пов’язаних з ними загальних економічних збитків. Нові дані відображають зростаючий об’єм інформації, який засвідчує факти про те, наскільки дорого в глобальному масштабі обходиться відсутність адекватних..

Професійні спілки України проти необдуманого непрофесійного скасування нормативно-правових актів з охорони праці

8       Кабінет Міністрів України Розпорядженням від 23 серпня 2016 р. № 615-р проігнорувавши консультаціями з соціальними партнерами та вимогами абзацу другого пункту 7 §33 Регламенту Кабінету Міністрів України, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 18 липня 2007 № 950 затвердив план заходів щодо дерегуляції господарської діяльності мета якого полегшити ведення бізнесу в Україні.          В пояснювальній записці (пункт 9) до проекту зазначеного Розпорядження зазначено, що він не..

Григорій Осовий: «Можуть постраждати не тільки працівники, а й імідж держави, яка стала на європейський шлях розвитку»

ОСОВОЙ В РУБАШКЕ   У Верховній Раді 12 липня у першому читанні прийнято законопроект № 6489, який на думку авторів повинен запобігти надмірному тиску на суб’єктів господарювання заходів державного нагляду (контролю) за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення. Начебто і благородна справа, а що насправді стоїть за положеннями цього документу.   – Григорію Васильовичу, документ про який йдеться має спрямовуватися на покращення бізнес клімату в країні, а як він..

Законопроект 6489 захищає тіньовиків і не має права на існування

13745   Про це заявив Міністр соціальної політики Андрій Рева. Зазначений законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання надмірному тиску на суб'єктів господарювання заходів державного нагляду (контролю) за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення", фактично, створює тепличні умови для тінізації ринку праці, а слова з його назви про «запобігання надмірному тиску на суб’єктів господарювання» можна справедливо замінити на «уникнення відповідальності для тіньовиків». «Цей..

Міжнародна виставка А+А 2017 – видатна подія, присвячена всім аспектам безпеки праці та охорони здоров’я на виробництві

ВЫС   З 17 по 20 жовтня 2017 року у Дюссельдорфі відбудеться спеціалізована виставка А+А 2017 – місце зустрічі міжнародних фахівців, де є можливість знайти повний спектр рішень та засобів для індивідуального захисту, безпеки праці на виробництві та охорони здоров’я на робочому місці. На офіційному сайті www.aplusa.de можна ознайомитися з переліком учасників виставки, які будуть представляти свої продукти по наступних напрямках: -         Індивідуальний захист; -         Безпека на робочому місці; -         Безпека..

ВИЙШОВ У СВІТ ЧЕРГОВИЙ НОМЕР ЖУРНАЛУ «ОХОРОНА ПРАЦІ» (№ 8/2017)

ЖУР1   У ньому, як завжди, цікава й корисна інформація для спеціалістів з охорони праці, профспілкових активістів та працівників наглядових органів. Пропонуємо вашій увазі статті:   Віталій Цопа. Ризик-орієнтоване мислення: основи, навчання та впровадження. Частина I. Яку модель і концепцію ризик-орієнтованого мислення сформувати і почати впроваджувати   Олександр Фандєєв. Ефективні комунікації від МОП. Спілкування – це інструмент, яким обов’язково має володіти кожний працівник Держпраці   Сергій Колесник. Вінниччина. Про стан охорони праці..

Уряд прийняв рішення, на якому профспілки наполягали більше року

NIK 2377   Уряд нарешті виконав вимогу Федерації профспілок та учасників минулорічного Маршу протесту і 4 липня ц.р. прийняв зміни до списків виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах, затверджених постанови Кабінету Міністрів України від 24 червня 2016 р. № 461 (постанова Кабінету Міністрів України від 04.07.2017 № 479), що вводиться у дію з 1 січня..
Архiв
<< < Жовтень 2017 > >>