Вийшов у світ черговий номер журналу «Охорона праці» (№ 2/2017 р.)

obl-2 2017-ukr   У ньому, як завжди, цікава і корисна інформація для спеціалістів з охорони праці, профспілкових активістів та працівників наглядових органів. Пропонуємо вашій увазі статті:   Олександр Фандєєв Для щастя потрібно зовсім небагато До 8 Березня фоторепортаж про жінок зі сфери охорони праці   Олег Моісеєнко Охорона праці та «Прогрес» Як працівники СОП використовують телефонне право й чому скорочують інструкції   Олена Коновалова Увага! Зросли штрафи Про зміну розмірів стягнень за порушення законодавства про..

Вийшов у світ черговий номер журналу «Охорона праці» (№ 1/2017 р.)

obl-1 2017 ukr2   У ньому, як завжди, цікава і корисна інформація для спеціалістів з охорони праці, профспілкових активістів та працівників наглядових органів. Пропонуємо вашій увазі статті:   Олег Моісеєнко, Олександр Фандєєв Світ крізь призму катастроф. Резонансні аварії 2016 року спонукають активізувати роботу з питань промбезпеки.   Надія Зарько Соціальний діалог з питань інспекції праці. Про форми соціального діалогу в системі адміністрації праці..

Добра новина у новому році: Мораторій на проведення перевірок державними наглядовими органами не поширюється на Держпраці!

A 679 433x433-     1 січня 2017 року набрав чинності Закон України «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» від 3 листопада 2016 року № 1728-VIII, яким до 31 грудня 2017 року встановлено мораторій на проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності (Голос України від 31.12.2016 №251). Відповідно до статті 6 Закону його дія..

За невчасне проведення атестації робочих місць за умовами праці – штраф роботодавцю

ohrana 123   Згідно пункту 4 Порядку проведення атестації робочих місць за умовами праці, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.1992 № 442, атестація проводиться атестаційною комісією, склад і повноваження якої визначається наказом по підприємству, організації в строки, передбачені колективним договором, але не рідше одного разу на 5 років.   Листом Мінсоцполітики України від 29.01.2015 № 30/13/116-15 визначено, що дата і термін проведення чергової атестації визначається з урахуванням того, що вона..

Журнал «Охорона праці» разом з профспілками відстоює права працівників

050 Відбулось засідання редакційної колегії журналу «Охорона праці», на якому був присутній голова Федерації профспілок України Григорій Осовий. Було підбито підсумки роботи журналістського колективу у поточному році та розглянуті пропозиції щодо тем для публікацій  на 2017 рік. Відзначено, що тривалий процес реформування контролюючих органів негативно впливає на ситуацію у сфері безпеки та гігієни праці: зростає травматизм на робочих місцях і рівень профзахворювань. Також не сприяють поліпшенню справ невисокі темпи..

У Баку відбувся міжнародний семінар з охорони праці і здоров’я

1-20   Семінар під назвою «Основні напрямки профспілкової політики з охорони праці, екологічних ризиків і загроз» проходив 22-24 листопада. Всеєвропейська рада Міжнародної конфедерації профспілок організувала зустріч регіональної мережі профспілкових спеціалістів з охорони праці країн СНД. У зустрічі взяли участь представники профцентрів Азербайжану, Білорусі Грузії, Молдови, Росії, Казахстану, Киргизії, України і Узбекистану. Від українських профспілок на цій зустрічі були Юрій Андрієвський (керівник Правової та технічної інспекції праці аппарату ФПУ)..

Вийшов у світ черговий номер журналу «Охорона праці» (№11 2016р)

obl-11 2016 ukr2   В ньому, як завжди, цікава і корисна інформація для спеціалістів з охорони праці, профспілкових активістів та працівників наглядових органів. Пропонуємо вашій увазі статті: Дмитро Селявін Список Гройсмана. Роботу уряду над оновленням Списків № 1 та № 2 профспілки оцінили критично.   Людмила Солодчук  Держпраці зміцнюється. МОП розпочала проект з підтримки розбудови в Україні системи інспекції праці.   Дмитро Селявін А в малій справі проблем чимало. Про потребу..

ІНФОРМАЦІЯ про здійснення громадського контролю за додержанням законодавства про працю ФПУ та її членськими організаціями у першому півріччі 2016 року

GR Федерація професійних спілок України, її членські організації на підставі законодавства України, зокрема статті 259 Кодексу законів про працю України, статті 21 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» здійснюють громадський контроль за додержанням законодавства про працю, зокрема, за виплатою заробітної плати, додержанням законодавства про працю та охорону праці, створенням безпечних і нешкідливих умов праці, належних виробничих та санітарно-побутових умов, забезпеченням працівників спецодягом,..

Федерація профспілок України сердечно вітає з 60-річчям Матвійчука Дмитра Лаврентійовича – керівника ДП «Редакція журналу «Охорона праці»

Матвийчук Д.Л     З 2009 року Ви, шановний Дмитре Лаврентійовичу, і колектив редакції журналу «Охорона праці» активно співпрацюєте у сфері охорони праці з Федерацією профспілок України і її членськими організаціями. Під Вашим вмілим керівництвом журнал став ланкою, яка поєднала у спільному занепокоєнні станом охорони праці на виробництві лідерів проф­спілок, державних службовців, керівників і спеціалістів підприємств, організацій та установ, науковців і виробничників усіх галузей економіки. Своєю цілеспрямованою, гуманною і благородною..

Вийшов у світ черговий номер журналу «Охорона праці» (№10 2016р)

obl-10 2016-укр   В ньому, як завжди, цікава і корисна інформація для спеціалістів з охорони праці, профспілкових активістів та працівників наглядових органів. Пропонуємо вашій увазі статті: Людмила Солодчук. Гідні бути роботодавцями. Інтерв’ю з головою ФРУ Д.Олійником. Дмитро Матвійчук. Травматизм зростає. Про роботиу колегії Держпраці.   Дмитро Селявін. Бути чи не бути атестації робочих місць? На що вплине змінення цієї процедури або взагалі її скасування.   Олег Моісеєнко. Атестація робочих місць: функції служби..

Більше статей...

1. СТВОРЕННЯ БЕЗПЕЧНИХ І ЗДОРОВИХ УМОВ ПРАЦІ Є ОДНИМ ІЗ ПРІОРИТЕТІВ ДІЯЛЬНОСТІ ПРОФСПІЛКОВИХ ОРГАНІЗАЦІЙ
  2. Вийшов у світ черговий номер журналу «Охорона праці» (№9 2016р)
  3. Дайджест навчання профспілкових юристів
  4. Опрацювання проекту Порядку розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві.
  5. Мета – запровадження нових стандартів праці в Україні
  6. В Україні працюють понад 250 інформаційно-консультативних пунктів для надання безкоштовної консультативної допомоги з питань охорони праці
  7. Вийшов у світ черговий номер журналу «Охорона праці» (№5 2016р)
  8. Привітання з нагоди 98-річчя утворення технічної інспекції праці профспілок