86432

 

Засідання відбулося 12 квітня 2016 року у приміщенні Держпраці по вул Десятинній,14. Перш за все, слід відмітити що на ньому було схвалено і підписано Меморандум про співпрацю з  Громадською радою при Міністерстві соціальної політики (додається).

Засідання проходило у форматі діалогу між членами Громадської ради та запрошеними представниками центрального апарату Держпраці, серед яких: директор Департаменту нагляду в промисловості і на об`єктах підвищеної небезпеки – Йосип Радецький, начальник відділу з питань трудових відносин – Олена Коновалова, начальник відділу експертизи умов праці департаменту з питань праці – Володимир Гончарук, головний спеціаліст сектору міжнародних зв`язків та з питань Євроінтеграції – секретар Громадської ради при Держпраці – Тарас Дудковський, головний спеціаліст відділу експертної роботи, ринкового нагляду та надання адміністративних послуг – Едуард Синяговський.

 Було розглянуто 8 питань, запропонованих комітетами Громадської ради і по кожному прийнято  рішення (Протокол  № 3 – додається).

 Члени Громадської ради – представники галузевих і територіальних об’єднань профспілок Пузирін М.О. (Профспілка  працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України), Білик В.І. (Профспілка трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості України), Піжук Ю.М. (Профспілка працівників державних установ України) Курилкін С.І. (Профспілка працівників освіти і науки України), Фесан В.О (Профспілка працівників охорони здоров’я) і Дубинка-Філозоф І.А. (Федерація профспілок Волинської області) активно виступали, приймали участь в обговоренні питань та вносили свої пропозиції, особливо при розгляді питання 3 Порядку денного «Про проект Постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Постанови Кабінету Міністрів України від 01.08.1992 р.№ 442 «Про порядок проведення атестації робочих місць за умовами праці» і питання 4 «Про порядок погодження змін до Списків 1,2  із сторонами соціального діалогу», тобто питань, особливо чутливих і актуальних для профспілок.

По 3 питанню ГР порекомендувала  Держпраці створити робочу групу для опрацювання названого проекту постанови Кабінету Міністрів України  із залученням представників роботодавців і  профспілок, а ФПУ - направити розроблений нею проект зазначеного Порядку до Держпраці для врахування в роботі.

По 4 питанню – рекомендовано Держпраці провести погалузеві консультації-узгодження змін до Списків 1,2  з метою врахування виважених підходів для зняття соціальної напруги та формування консолідованої позиції з представниками роботодавців і профспілок, та поінформувати членів Громадської ради про графік проведення таких консультацій (узгоджувальних нарад) з метою їх участі в них, а також забезпечення участі фахівців відповідних галузевих профспілок.

 

Ю. Андрієвський,

керівник Правової та технічної інспекцій праці

апарату ФПУ, голова Громадської ради при Держпраці