obl-5-ukr webВ ньому, як завжди, цікава і корисна інформація для спеціалістів з охорони праці, профспілкових активістів та працівників наглядових органів. Пропонуємо вашій увазі статті:

Володимир Терещенко. Свято вдалося! Усім дякуємо! Підсумки Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей».

 

Сергій Подорожний. Дорожня карта перевірки. Про особливості організації заходів державного нагляду на Кіровоградщині.

 

Олена Місяць. Оцінка ризиків по-англійськи. Як працює одна з найкращих у світі систем безпеки та гігієни праці.

 

Людмила Солодчук, Олександр Фандєєв, Дмитро Матвійчук. Аварія на ЧАЕС: 30 років потому. Очима кореспондентів «Охорони праці» про рядові будні працівників, які перетворюють об’єкт «Укриття» на екологічно безпечну систему.

 

Віталій Сажієнко. Чия справа, того й відповідальність. Види та розміри відповідальності за порушення законодавства про працю.

 

Олександр Коваленко. Із власного досвіду. Як ефективно організувати взаємодію замовника та генпідрядника, підрядника та субпідрядника.

 

Ростислав Сурін, Дмитро Ященко. Тема для обговорення. Про інженера з ОП – стажиста, кишенькові брошури для працівників і спосіб зекономити на журналах реєстрації інструктажів.

 

Олег Моісеєнко. Роботи з підвищеною небезпекою: план дій. Перша стаття нової рубрики на допомогу спеціалісту з ОП щодо виконання підприємством робіт з підвищеною небезпекою.

 

Сергій Колесник. Завантажений і дуже небезпечний. Про досвід поводження з небезпечними речовинами у ТОВ «Данай».

 

Петро Бабич. Про заміну канатів підіймальних споруд. Як правильно оформити та зробити відповідні записи у документах.

 

Вадим Кобець. Чи переможе справедливість. Про труднощі, з якими стикаються фахівці Держпраці, захищаючи права потерпілих на виробництві.

 

Микола Федоренко. Уроки державної мови: провід чи електропроводка, кабель чи шнур? Про відмінності в термінах та про їх вживання у НПАОП.

 

Вадим Кобець. Розваги без травм. Про те, як на Сумщині опікуються безпечною експлуатацією дитячих ігрових та спортивних майданчиків.

 

Наталія Рингач. Втрати трудового потенціалу внаслідок передчасної смерті        .

Методики розрахунку витрат, пов’язаних із проблемами зі здоров’ям

 

Вадим Кобець. Не економте на здоров’ї. ПАТ «Турбоатом»: дбати про здоров’я персоналу – економічно вигідна справа.

 

Анатолій Тимошенко. Коли позитивна динаміка не надто радує. Причини, через які при прийманні та у процесі роботи персонал не скаржиться на проблеми зі здоров’ям.

 

У додатку «На допомогу фахівцю з охорони праці»

 

PAS 1010:2011. Настанова з менеджменту психосоціального ризику на робочому місці.

Тимчасові правила утримання та експлуатації дитячих ігрових і спортивних майданчиків