20181005 123942

Профспілкові курси Запорізької обласної ради профспілок у конференц-залі готелю «Хортиця» на острові Хортиця минулого тижня організували проведення семінару з питань охорони праці для представників профспілок, громадських інспекторів з охорони праці металургійної та гірничодобувної промисловості Приватного акціонерного товариства «Запоріжвогнетрив». Семінар проходив у форматі круглого столу.

Перед слухачами виступили: Микола Чос - головний технічний інспектор праці Запорізької облпрофради, Сергій Пупов – головний державний інспектор відділу нагляду у агропромисловому комплексі, соціально-культурній сфері, на транспорті та зв`язку Головного управління праці у Запорізькій області, Віталій Коньков – страховий експерт з охорони праці Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області, Світлана Марковська – начальник відділу з питань гігієни праці Головного управління праці у Запорізькій області, головний технічний інспектор Запорізької обласної організації профспілки працівників металургійної та гірничодобувної промисловості Ігор Скороходов, Володимир Хрипко - інженер із пожежної безпеки І категорії Запорізького лінійного виробничого управління магістральних газопроводів ПАТ «Укртрансгаз».

20181004 133137

На семінарі розглядалися питання повноважень і прав профспілок у забезпеченні безпечних умов праці, законодавство України з питань охорони праці, взаємодія профспілкових організацій з Фондом соціального страхування, порядок розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві, пожежна та електробезпека, атестація робочих місць, надання першої долікарської медичної допомоги потерпілим.

Загалом у семінарі взяли участь 16 профспілкових активістів, які після перевірки знань отримали відповідні документи.

20181005 112541

Профкурси Запорізького облпрофради