img 5884 768x441

В АТ «Нікопольський завод феросплавів» на Дніпропетровщині відбулося засідання комісії із спеціального розслідування групового нещасного випадку, що стався 8 січня 2020 року внаслідок дорожньо-транспортної пригоди.

Під час засідання членів комісії, до складу якої входить Валентин Маціяшко – заступник керівника Департаменту охорони праці ФПУ, було поінформовано про хід розслідування та про результати запитів, надісланих до компетентних органів.

Встановлено, що груповий нещасний випадок стався під час доставки працівників зміни на робочі місця службовим транспортним засобом підприємства. Керував автобусом водій АТЦ Лук’яненко Л.Л., а всі інші потерпілі були пасажирами. Тобто вони є особами не причетними до керування.

Таким чином, комісія із спеціального розслідування має підстави скласти та підписати тимчасові акти за формою Н-1/П на усіх потерпілих, що перебували у транспортному засобі в якості пасажирів та втратили працездатність на один робочий день чи більше.

За результатами засідання комісія вирішила:

  1. Підготувати та підписати тимчасові акти на потерпілих внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, які не причетні до керування транспортним засобом.
  2. Подати підписані тимчасові акти за формою Н-1/П на затвердження т.в.о. Голови Держпраці Дегнері І.А.
  3. Після затвердження тимчасових актів за формою Н-1/П надіслати їх адресатам, зазначеним у пункті 47 Порядку.

Держпраці