1В рамках відзначення Всесвітнього дня охорони праці під девізом «Безпека праці та здоров’я під час використання хімічних речовин на виробництві» 24.04.2014 року у Києво-Святошинському районі Київської області відбулось засідання «круглого столу» на базі Інституту садівництва Національної академії аграрних наук України.

В засіданні «круглого столу» взяли участь:

Іскоростенський А.М. – заступник голови Києво-Святошинської райдержадміністрації;

Тягай М.П. – головний спеціаліст – технічний інспектор праці департаменту охорони праці Федерації профспілок України;

Дігтяр С.І. – начальник інспекції Державної інспекції нагляду в агропромисловому комплексі Територіального управління Держгірпромнагляду по Київській області та м. Києву;

Сергієнко Ю.М. – головний державний інспектор Територіального управління Держгірпромнагляду у Київській області та м. Києву,

Черток С.П. - начальник управління соціального захисту населення Києво-Святошинської райдержадміністрації;

Фортуненко О.В. - державний фітосанітарний інспектор відділу державного нагляду управління державного нагляду та дозвільної системи Головної державної фіто санітарної інспекції Києво-Святошинського району Київської області;

Курило Л.А. – начальник відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Києво-Святошинському районі Київської області.

На нараді були присутні відповідальні особи та інженери з охорони праці ведучих підприємств району, установ та організацій Києво-Святошинського району Київської області.

На «круглому столі» обговорено питання безпеки праці та здоров’я робітників під час використання хімічних речовин на виробництві, щодо профілактики травматизму на підприємствах, установах та організаціях, визначено роль профспілок у забезпеченні охорони праці і значення колективного договору у сфері діяльності трудового колективу, забезпечення контролю за станом охорони праці під час використання хімічних речовин на виробництві.

У рамках виконання заходів з нагоди Всесвітнього дня охорони праці 24 квітня в храмі Різдва пресвятої Богородиці УПЦ КП в с. Новосілки відбулася поминальна служба пам’яті тих, хто загинув на робочому місці на виробництві.

3