lugНа підприємствах Луганської області проводилися заходи з нагоди Дня охорони праці, в яких активну участь взяли представники первинних та обласних профспілкових організацій.

         Луганською обласною організацією профспілки працівників текстильної та легкої промисловості разом з територіальним управлінням Держгірпромнагляду у Луганській області за участю Федерації профспілок Луганської області на базі ПАТ «Глорія Джинс» 22 квітня проведено семінар-нараду з питань охорони праці на підприємствах текстильної та легкої промисловості. В семінар-нараді взяли участь голови первинних профспілкових організацій фахівці служб охорони праці та представники навчальних закладів, учні яких проходять виробничу практику на цих підприємствах. У семінарі взяв участь та виступив завідувач відділом охорони праці, здоров’я та соціальних питань Федерації профспілок Луганської області Семаков В.П. Він зазначив, зокрема, що охорона праці на підприємстві починається з робочого місця. Тому всі зусилля фахівців та служб повинні бути спрямовані на забезпечення нормальних та безпечних умов праці саме на робочих місцях, адже з умов праці на кожному робочому місці складаються умови праці в цілому на підприємстві. За підсумками семінар-наради були прийняті рекомендації учасників щодо забезпечення безпечного ведення робіт із застосування хімічних речовин.

         25 квітня відбувся семінар з викладачами та учнями  Луганського вищого професійного училища інформацій та технологій, який було організовано за участю обласної організації профспілки працівників машинобудування та металообробки. З лекцією про мотивацію членства в профспілках з огляду на гарантії, що передбачені законодавством з охорони праці на семінарі виступив  технічний інспектор праці  Федерації профспілок Луганської області  Чаріков Ю.К.

 

 

Відділ охорони праці, здоров’я та

соціальних питань Федерації профспілок Луганської області