Конференция Риски 352У Києві з 20 по 21 травня в готелі „Братислава” відбулася II Національна науково-практична конференція «Управління ризиками в системах менеджменту охорони праці та промислової безпеки», організована редакцією журналу «Охорона праці» за підтримки Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України.

Метою заходу є обговорення актуальних питань, що стосуються культури охорони праці та управління ризиками на виробництві, а також визначення пріоритетних завдань і шляхів впровадження нових підходів у системах управління охороною праці.

У конференції взяли участь понад 60 фахівців з охорони праці з 17 регіонів України. Від Федерації профспілок України взяли участь заступник Голови ФПУ С.Я. Українець та заступник керівника департаменту охорони праці ФПУ В.А. Маціяшко.

На конференції розглянуто такі теми: аналіз нормативно-правового забезпечення управління ризиками настання нещасних випадків на підприємствах України; основні напрями впровадження управління професійними ризиками в системах менеджменту охорони праці на підприємствах України; профілактика туберкульозу як інструмент управління санітарно-гігієнічними ризиками на робочому місці; виробничі ризики крізь призму медико-демографічних детермінант здоров'я працюючого населення та інші.

Вже вдруге за півроку проводиться аналогічна конференція, що  свідчить про послідовне впровадження в Україні передового європейського досвіду в сфері промислової безпеки та охорони праці. Адже оцінка та управління ризиками – це той інструмент, яким можна реально впливати на рівень травматизму як на окремому виробництві, так і в галузях.

Важливим заходом  в рамках конференції став  тренінг, на якому представники підприємств набули досвіду  та навичок управління ризиками.

Учасники семінару в своїх виступах у черговий раз наголосили, на скільки важливе є управління ризиками на виробництві для зменшення нещасних випадків на виробництві та профзахворювань.

Департамент охорони праці апарату ФПУ