Привітання

IMG 8250 1   Федерація професійних спілок України вітає з переобранням на посаду Голови Професійної спілки працівників газових господарств України Копанічука Сергія Івановича!   Зичимо плідної роботи на захист членів профспілок.   ФПУ

Зустріч учасників молодіжної органайзингової академії

22154411 1947383948606966 3278962225345602715 n     2 – 4 жовтня у м. Братислава (Словаччина) відбулася інформаційна зустріч учасників Молодіжної академії органайзингу різних років. Зустріч організована Пан’європейською регіональною радою (PERC) Міжнародної конфедерації профспілок за підтримки фонду ім. Фрідріха Еберта. Участь у зустрічі взяли профспілкові активісти з: України, Молдови, Грузії, Чорногорії, Словенії, Литви, Вірменії, Чехії та Росії. ФПУ представляв головний спеціаліст департаменту профспілкового руху та зв’язків з громадськими організаціями Володимир Харченко. З вступним..

Щоб пам’ятали

4   4 жовтня 2017 року виповнилося б 78 років колишньому співробітнику апарату ФПУ  ФАРІОНУ Івану Єлисейовичу, який навесні цього року пішов з життя після тривалої хвороби.   Він був людиною неперевершених моральних якостей: надзвичайно порядною, інтелігентною, добросовісним працівником, який  усі свої знання, досвід, відмінне володіння і любов до рідної мови застосовував у повсякденній роботі на захист трудових, соціально-економічних прав та інтересів людини праці. Доброта і скромність Івана Єлисейовича вражали..

Відбулося засідання Науково-методичної ради Федерації професійних спілок України

P9041841   5 вересня поточного року відбулося засідання Науково-методичної ради Федерації професійних спілок України під головуванням Віталія Дубіля, голови Науково-методичної ради ФПУ, голови Дніпропетровського об’єднання профспілок.   На засіданні зокрема розглянуто питання про підсумки навчання профспілкових працівників та активістів у 2016/2017 навчальному році та завдання на 2017/2018 навчальний рік; про відзначення 30-ти річчя діяльності Підприємства «Навчально-методичний центр» Федерації профспілкових організацій Чернігівської області; про заходи з реалізації Меморандуму про співпрацю..

Про VІІІ звітно-виборну конференцію Ради профспілок Івано-Франківської області

БАСЮК    21 червня 2017 року відбулася VІІІ звітно-виборна конференція Ради профспілок Івано-Франківської області. Головою Профоб’єднання обрано Басюка Ігоря Євгенійовича.  Будуючи свою діяльність на засадах соціального діалогу, вимогливості і партнерства, профоб’єднання відіграє важливу роль у поліпшенні еконо­мічного стану трудових колективів, збереженні та розвитку соціальної сфери, забезпеченні гідної оплати та умов праці.   Пройдений від попередньої конференції  шлях був непростим, насиченим життєво важливими для  профоб’єднання  подіями. Та попри..

Відбулося Восьме Засідання Керівного комітету дансько-українського проекту

04     У головному офісі ФПУ у режимі Скайп-конференції відбулося 8 Засідання Керівного комітету дансько-українського проекту. Засідання вели Григорій Осовий та Віталій Дубіль. Під час зустрічі керівник Проекту Валентина Шевченко презентувала звіт з його реалізації за період з квітня 2016 – квітень 2017 рр. У ході презентації було наголошено на тому, що завдяки проведеним у рамках проекту семінарам за участі українських викладачів вдалося підготувати команду профспілкових тренерів..

Молодіжне навчання з питань органайзингу

received 1770497709643602     З 15 по 18 травня в м. Загребі (Хорватія) відбулося навчання у молодіжній академії органайзингу. Навчання було організоване Загальноєвропейською регіональною радою (PERC) Міжнародної конфедерації профспілок за підтримки фонду ім. Фрідріха Еберта. У роботі академії взяли участь 18 профспілкових активістів з різних країн, а саме: України, Молдови, Грузії, Болгарії, Чехії, Литви, Албанії, Македонії, Хорватії, Чорногорії, Казахстану та Словенії. Від українських профспілок були присутні голова профспілки виробничників..

III Національна конференція – плідний результат

IMG 5747 2-3 березня 2017 року у Навчально-методичному центрі профспілок Чернігівської обл. відбулася III Національна конференція: «Стан та перспективи розвитку соціального діалогу на регіональному та місцевому рівнях». У конференції в рамках реалізації дансько-українського проекту взяли участь Голова ФПУ Григорій Осовий, Державний секретар Міністерства соціальної політики України Віктор Іванкевич, представник Данської профспілки 3F Йонас Девантьєр, керівники членських організацій ФПУ, учасники проекту та соціальні партнери. Під час першого пленарного засідання..

Відбулося засідання постійної комісії Ради ФПУ з питань організаційної роботи та розвитку профспілкового руху

DSC 3232     15-16 лютого ц.р. на базі Федерації профспілок Рівненської області відбулося засідання постійної комісії Ради ФПУ з питань організаційної роботи та розвитку профспілкового руху. На розгляд Комісії було винесено такі актуальні питання: 1. Про особливості діяльності профспілкових організацій в умовах децентралізації влади та створення об’єднаних територіальних громад. 2. Про удосконалення організаційної побудови та принципи формування виборних органів ФПУ –  Ради та Президії. 3. Про досвід роботи Федерації профспілок Рівненської..

Як діяти профспілкам в умовах децентралізації

Изображение 011   Проблемні питання діяльності профспілок в умовах децентралізації влади і створення об’єднаних територіальних громад обговорено сьогодні у ФПУ за участю керівників всеукраїнських профспілок та профоб’єднань.   Головував на засіданні заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий. Перед учасниками наради виступила представник Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лідія Євтушенко. Вона розповіла про особливості запровадження на місцях законів стосовно децентралізації влади і утворення територіальних громад, а також наголосила на тому, що..
Архiв
<< < Жовтень 2017 > >>