III Національна конференція – плідний результат

IMG 5747 2-3 березня 2017 року у Навчально-методичному центрі профспілок Чернігівської обл. відбулася III Національна конференція: «Стан та перспективи розвитку соціального діалогу на регіональному та місцевому рівнях». У конференції в рамках реалізації дансько-українського проекту взяли участь Голова ФПУ Григорій Осовий, Державний секретар Міністерства соціальної політики України Віктор Іванкевич, представник Данської профспілки 3F Йонас Девантьєр, керівники членських організацій ФПУ, учасники проекту та соціальні партнери. Під час першого пленарного засідання..

Відбулося засідання постійної комісії Ради ФПУ з питань організаційної роботи та розвитку профспілкового руху

DSC 3232     15-16 лютого ц.р. на базі Федерації профспілок Рівненської області відбулося засідання постійної комісії Ради ФПУ з питань організаційної роботи та розвитку профспілкового руху. На розгляд Комісії було винесено такі актуальні питання: 1. Про особливості діяльності профспілкових організацій в умовах децентралізації влади та створення об’єднаних територіальних громад. 2. Про удосконалення організаційної побудови та принципи формування виборних органів ФПУ –  Ради та Президії. 3. Про досвід роботи Федерації профспілок Рівненської..

Як діяти профспілкам в умовах децентралізації

Изображение 011   Проблемні питання діяльності профспілок в умовах децентралізації влади і створення об’єднаних територіальних громад обговорено сьогодні у ФПУ за участю керівників всеукраїнських профспілок та профоб’єднань.   Головував на засіданні заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий. Перед учасниками наради виступила представник Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лідія Євтушенко. Вона розповіла про особливості запровадження на місцях законів стосовно децентралізації влади і утворення територіальних громад, а також наголосила на тому, що..

Назустріч знаменній даті у профспілковому житті

IMG 6679   У листопаді 2017 року виповнюється 200 років з дня створення першої профспілкової організації на українських землях.   Про таке зазначено у Постанові Президії ФПУ, ухваленої наприкінці минулого року № П-6-6. Документом передбачено низка заходів з відзначення членськими організаціями ФПУ цієї знаменної дати, створено оргкомітет під головуванням заступника Голови ФПУ Євгена Драп’ятого, затверджено План заходів, що проводитимуться в регіонах.   IMG 6677   На засіданні оргкомітету,..

Дарувати людям магію різдвяних свят

ДТ Як відомо, у питаннях формування мотивації профспілкового членства матеріальні блага відіграють далеко не вирішальну роль. Вивчаючи досвід Данської профспілки 3F, бачимо, що певну увагу вона приділяє організації дозвілля членів профспілки, а також під час неформальних зустрічей, організації різноманітних культурно-розважальних заходів формується родинна атмосфера й відчуття приналежності до спільноти однодумців. Зима – це пора чудес, свят, віри та надії на краще майбутнє. Навіть якщо ви вже далеко..

ПРЕЗИДІЯ ФПУ. Відповідати вимогам часу, виправдовувати сподівання людей праці

WP 20161220 10 22 05 Pro   У сучасних складних політичних та соціально-економічних умовах значно зростає роль профспілок як найбільш ефективного представника законних прав та інтересів працюючої людини, який неухильно відстоює принципи соціальної справедливості, відповідальності влади та роботодавців перед працівниками.  Тому сьогодні на професійні спілки та їх актив покладають свої сподівання та очікування вирішення найактуальніших та гострих проблем мільйони членів профспілок, простих громадян України. Про це говорили..

Приходь на Всеукраїнську акцію профспілок 8 грудня!

1395826545 610 html 62c72b19   8 грудня 2016 року, перед прийняттям Державного бюджету України на 2017 рік, Федерація профспілок України проведе Всеукраїнську акцію на підтримку вимог профспілок щодо посилення соціального захисту працівників та інших категорій громадян в умовах зростання цін на енергоносії та тарифів на житлово-комунальні послуги з метою забезпечення урахування в проекті Держбюджету видатків на реалізацію державних соціальних гарантій та недопущення зниження рівня життя населення.   Наше головне..

ФПУ бореться за повернення коштів соціального страхування на оздоровлення дітей

0 k  527535398665642   Федерація профспілок України докладає значних зусиль для відновлення часткового фінансування дитячого оздоровлення за рахунок коштів Фонду соціального страхування України.   Зокрема, 1 червня 2016 року, у День захисту дітей, на засіданні Уряду Голова ФПУ Григорій Осовий запропонував ініціювати прийняття Верховною Радою України законопроекту № 2245 щодо відновлення санаторно-курортного лікування як працівників, так і їхніх дітей, який, на переконання профспілок, потрібно терміново ухвалити. Аналогічні..

Продовжується семінар в рамках дансько-українського проекту