IMG 6679

 

У листопаді 2017 року виповнюється 200 років з дня створення першої профспілкової організації на українських землях.

 

Про таке зазначено у Постанові Президії ФПУ, ухваленої наприкінці минулого року № П-6-6. Документом передбачено низка заходів з відзначення членськими організаціями ФПУ цієї знаменної дати, створено оргкомітет під головуванням заступника Голови ФПУ Євгена Драпятого, затверджено План заходів, що проводитимуться в регіонах.

 

IMG 6677

 

На засіданні оргкомітету, що відбулось 18 січня у Федерації профспілок України, висловлювалися пропозиції щодо змістовного наповнення Програми заходів у рамках відзначення 200-річчя створення першої профспілки. Вирішено звернутися від Оргкомітету з до членських організацій ФПУ з проханням віднайти інформаційні, юридичні та методичні матеріали стосовно створення і діяльності профспілок в усіх регіонах України. Враховуючи ту значну роль, яку профспілки та їх об'єднання відіграють у формуванні громадянського суспільства, розбудові економічно могутньої і соціально-правової держави Україна, підтримано пропозицію звернутися до керівництва держави за підтримкою ініціативи ФПУ стосовно встановлення і відзначення свята - Дня професійних спілок України.

 

IMG 6693

 

- Профспілки – це насамперед правозахисна громадська організація, яка працює в інтересах трудящих та усіх незахищених верств населення, - зазначив заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий. – Тому одним з головних завдань заходів з відзначення 200-річчя українського профспілкового руху, має стати зміцнення позитивного іміджу профспілок у суспільстві, донесення до широких верств населення правдивої та об’єктивної інформації щодо діяльності профспілок, їх можливостей у обстоюванні прав і свобод, гарантованих громадянам Конституцією України, законами та іншими нормативно-правовими актами.

 

IMG 6685

 

Прес-центр ФПУ