c5bc3bec-dbf5-11dc-9a5c-4409b2b0a2e9

 

З 18 по 26 травня ц.р. заступник Голови Федерації профспілок України Євген Драп’ятий бере участь у семінарі Міжнародної конфедерації профспілок працівників нафтової, газової промисловості та будівництва нафтового комплексу «Навчання профспілкових кадрів і активу – важливий інструмент орієнтації профспілок на подальший розвиток, посилення професійного, творчого і інноваційного потенціалу профспілкових кадрів».

Євген Драп’ятий поділився досвідом роботи з представниками країн СНД щодо організації навчання профспілкових працівників, активістів, членів профспілок в Україні. У своїй доповіді «Навчання – це запорука зміцнення профспілок» він зупинився на основних етапах розвитку профспілкової освіти України, а саме – на створенні й розвитку Академії праці і соціальних відносин ФПУ, застосуванні інтерактивних форм навчання у системі профспілкової освіти, інформаційному забезпеченні навчального процесу тощо.

Він зазначив, що питання підготовки профспілкових кадрів та підвищення їхньої кваліфікації займає важливе місце у діяльності профспілок – від первинної профспілкової організації до Федерації профспілок України.

Нині профспілкова освіта охоплює дуже широкий спектр питань: від колективно-договірного регулювання соціально-трудових відносин до ролі й місця профспілок у створенні безпечних умов роботи та охорони праці. Проте головним питанням залишається те, як донести знання до кожного члена профспілки, як правильно використати отримані знання в роботі. І наостанок Євген Драпятий наголовив, що нагальною залишається проблема формування у членів профспілок активної громадянської позиції, вміння кваліфіковано обстоювати свої права й інтереси.

 

 

Департамент розвитку профспілкового руху апарату ФПУ