DSCN4648

15 квітня Київська обласна рада Профспілки працівників соціальної сфери (голова Завадський В.А.) провела навчальний семінар для голів первинних профспілкових організацій.

Учасники семінару обговорили питання захисту трудових та соціально економічних прав членів профспілок визначені  сучасним законодавством, існуючу практику захисту членів профспілки при порушенні законних прав працюючої людини з боку роботодавців, роль колективних угод для недопущення та профілактики можливих порушень законодавства,  важливість ефективної організації роботи комісій по трудовим спорах та ряд інших актуальних питань.

З актуальними питаннями захисту трудових прав слухачів ознайомила заступник керівника департаменту правового захисту - заступник головного правового інспектора праці Федерації профспілок України,  член лекторської групи ФПУ -  Сидоряк Ірина Георгіївна.

Член лекторської групи ФПУ, тренер-консультант по іміджу та публічному виступу,  спеціаліст з гендерної проблематики, старший викладач Академії праці, соціальних відносин та туризму - Філь Ганна Василівна презентувала тему «Підвищення власної ефективності та методика подолання стресу».

DSCN4649

Голова обласної організації Профспіли Завадський В.А. звернув увагу слухачів на необхідність активізації громадського контролю за дотриманням законодавства про працю, відстоювання прав та інтересів членів Профспілки в рамках виконання колективних договорів та співпраці з соціальними партнерами.

Були обговорені питання стилю та методів роботи в первинних профспілкових організаціях УСЗН, територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг) та будинків – інтернатів, за підсумками 2018р..

DSCN4671

за інформацією