IMG 5625

 

У червні 2013 р. на базі Навчально-методичного центру Федерації профспілок Волинської області відбулося чергове засідання Науково-методичної ради ФПУ. Головував на засіданні Дубіль В.П., заступник голови Науково-методичної ради ФПУ.

Відповідно до порядку денного розглядалися питання:

  1. 1.Про проект Стратегії розвитку ФПУ;
  2. 2.Про проект професійних кваліфікацій виборних профспілкових працівників;
  3. 3.Про проект Домовленостей між членськими організаціями Федерації профспілок України про принципи взаємодії та подальшої співпраці.

Жваву дискусію викликало перше питання порядку денного. У своїй доповіді керівник департаменту розвитку профспілкового руху Шевченко В.М. зазначила, що сьогодні питання розвитку ФПУ посідає головне місце серед основних напрямів діяльності ФПУ. На думку членів Науково-методичної ради, Стратегія розвитку профспілку ФПУ має бути максимально наближена до діяльності членських організацій, первинної профспілкової організації. Науково-методична рада прийняла за основу проект Стратегії розвитку ФПУ та запропонувала постійній комісії Ради ФПУ з питань організаційної роботи розглянути його на своєму засіданні та внести на розгляд Президії ФПУ.

Департаментом розвитку профспілкового руху підготовлено Перелік вимог до виборних профспілкових працівників, розрахований на організаторів профспілкового навчання, який допоможе їм складати навчальні програми для профспілкових працівників, активістів, членів профспілок. Члени Науково-методичної ради схвалили зазначене питання з урахуванням запропонованих пропозицій і рекомендували навчальним закладам профспілок користуватися цим документом під час проведення навчання.

З метою поглиблення взаємодії та співпраці членських організацій ФПУ членам Науково-методичної ради ФПУ було запропоновано на розгляд проект Домовленостей між членськими організаціями Федерації профспілок України про принципи взаємодії та подальшої співпраці. У цілому документ отримав схвальні відгуки. При цьому було зазначено, що сьогодні такі домовленості вкрай необхідні членським організаціям ФПУ.

Під час виїзного засідання проведено робочу зустріч з профактивом
м. Ківерці, у ході якої відбулася відверта розмова щодо перспектив розвитку профспілкового руху. Силами Науково-методичної ради ФПУ проведено низку навчальних семінарів для профспілкових активістів Волинської області.

З метою вивчення досвіду роботи Всепольського порозуміння профспілок (OPPZZ) відбулася зустріч з профспілковими лідерами Польщі.

 

Департамент розвитку профспілкового руху ФПУ

 

IMG 5656

 

IMG 5621