2015 04 02 conference 22

Протягом 2020 року у більшості всеукраїнських профспілок, їхніх організацій і профспілкових об’єднаннях звітно-виборна кампанія має завершитися проведенням з’їздів та конференцій. Зробити це поки неможливо через карантинні обмеження, хоча термін повноважень виборних профспілкових органів закінчився. Як мають діяти в цих умовах всеукраїнські профспілки і територіальні профоб’єднання з тим, щоби не мати проблем в державній реєстраційній службі при  внесенні змін до відомостей про себе?

Цьому питання було присвячене засідання Статутної комісії Федерації профспілок України за участі заступника Голови ФПУ Євгена Драп’ятого, яке відбулося 3 червня ц.р у місті Києві.

Комісія ретельно розглянула пропозиції департаментів профспілкового руху та зв’язків з громадськими організаціями і правового захисту, а також роз’яснення Міністерства юстиції України на запит ФПУ щодо продовження терміну повноважень виборних профспілкових органів.

За результатами бурхливого обговорення Статутна комісія напрацювала низку рекомендацій членським організаціям ФПУ щодо їхніх дій в цих умовах.  Зазначені рекомендації буде покладено в основу проекту постанови Президії ФПУ «Про особливості проведення звітно-виборної кампанії в членських організаціях ФПУ в умовах настання обставин непереборної сили».

Засідання Президії ФПУ заплановане на 18 червня ц.р.

 

Департамент профспілкового руху та

зв’язків з громадськими організаціями