ozdorovlenna

 

 

До Федерації профспілок України надходять звернення членських організацій щодо необхідності вирішення ряду проблемних питань з дитячого оздоровлення та які досі не знаходять свого вирішення. До них додалися в останні місяці занепокоєння стосовно складної ситуації в окремих регіонах України у зв’язку з терористичними діями, що створюють загрозу безпеці дітей під час літнього оздоровлення.

Надаємо відповідь Міністерства соціальної політики України на лист Федерації профспілок України стосовно звернення Федерації профспілок Луганської області з проблемних питань організації оздоровчої кампанії 2014 року (додається).

Інформуємо також, що на Всеукраїнській урядовій селекторній нараді (20 травня ц.р.) озвучено інформацію представника Міністерства внутрішніх справ України щодо готовності правоохоронних структур в усіх регіонах гарантувати  безпеку і охорону дітей під час літнього оздоровлення шляхом  залучення додаткових сил їхніх представників та Національної гвардії України до охорони дитячих оздоровчих закладів.

Щодо організації оздоровлення дітей в АР Крим. У зв’язку з прийняттям Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» Федерація профспілок України звернулася до Державної прикордонної служби України та отримала роз’яснення щодо порядку перетину кордону з Кримом та необхідних документів на дитину для поїздки на базу відпочинку підприємства, де працюють її батьки, або до дитячого оздоровчого закладу (лист додається).

Стосовно збільшення витрат на харчування та зменшення тривалості зміни для оздоровлення дитини. На прохання ряду членських організацій Федерація звернулася до правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності щодо можливого прийняття 30 травня ц.р. рішення правління Фонду про збільшення витрат на харчування і культурне обслуговування дітей та зменшення тривалості оздоровчої зміни.

Про прийняті рішення профспілкові організації будуть інформовані додатково.

 

Департамент розвитку

профспілкового руху апарату ФПУ