dit tabir

 

Влітку для профспілкових організацій вкрай важливими є питання організації дитячого оздоровлення. Найголовнішими серед них – це  збільшення фінансування на дитяче харчування, лікування та культурне обслуговування й зменшення тривалості оздоровчої зміни, що дасть можливість оздоровити більшу кількість дітей.

Інформуємо, що 30 травня ц.р. на засіданні правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності прийнято рішення про збільшення до 43 гривень витрат на харчування на ліжко-день та 3 гривень на лікування та культурне обслуговування дітей в оздоровчих закладах.

Крім того, за наполяганням профспілкової сторони, правлінням Фонду прийняло рішення про можливість встановлення тривалості оздоровчої зміни не менше 18 календарних днів.

Після реєстрації цих постанов в Міністерстві юстиції України, вони набудуть чинності.

Про прийняті рішення членські організації будуть інформовані додатково.

У профспілкових організаціях викликають неоднозначну оцінку збільшення придбання за рахунок коштів  Фонду соцстраху путівок до дитячих закладів за повну вартість, які видаються на підприємствах застрахованим особам за 10 відсотків їхньої вартості без урахування доходів сім’ї. У зв’язку з цим було дано протокольне доручення Виконавчій дирекції Фонду та постійній комісії правління Фонду надати пропозиції щодо такого виду фінансування дитячого оздоровлення на наступний рік з урахуванням пропозицій профспілок про закупівлю їх лише для малозабезпечених сімей, адже закупівлю таких путівок у поточному році вже здійснено.

 

Департамент розвитку

профспілкового руху апарату ФПУ