12

 

 

Інформуємо, що 12 червня ц.р. в Міністерстві соціальної політики України відбулося засідання міжвідомчої робочої групи з оздоровлення та відпочинку дітей, в якому брали участь представники зацікавлених міністерств і відомств, Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та Федерації профспілок України.

Серед питань, що розглядалися:

-          Проблемні питання підготовки та проведення оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2014 року. Відзначалося, що у зв’язку з втратою закладів оздоровлення в Криму, організацію оздоровлення дітей було переорієнтовано на материкову частину України. Нині найбільш проблемними щодо забезпечення збереження життя і здоров я дітей залишаються Донецька і Луганська області. Так, у Донецькій області нині функціонує лише 14 із 42 оздоровчих закладів. У Луганській області дітей приймають лише 2 із 19 оздоровчих закладів, що розташовані на території цієї області. Батьки бояться відпускати дітей на оздоровлення до інших областей України, хоча таких пропозицій досить і від Запорізької і від Полтавської областей. Більшість дитячих оздоровниць перенесли початок оздоровчої зміни на липень місяць, сподіваючись на врегулювання складної ситуації у цих областях.

-          Проект змін до Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» стосовно перебування дітей до 6 років включно в оздоровчих закладах разом з батьками та можливість оздоровлення за рахунок державного та місцевого бюджетів дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, дітей загиблих учасників масових акцій громадського протесту та рідних дітей батьків-вихователів.

-          Проект Методичних рекомендації щодо створення безпечних умов перебування, забезпечення охорони життя і здоров я дітей в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

Крім того, на засіданні досягнуто домовленості щодо підготовки спільного роз’яснення Міністерства соціальної політики України і Фонду соціального страхування для представників контролюючих фінансових органів стосовно правильного трактування використання дитячими оздоровчими закладами коштів Фонду соцстраху і дотримання норм харчуванні дітей. Фонд соцстраху підготує частину роз’яснення щодо того, що 43 гривні на харчування, що оплачує Фонд є частковим покриттям витрат на харчування дітей, які дитячим закладом можуть бути збільшені. Обрахування цієї суми має проводитись за підсумками зміни, а щоденно воно може дещо варіюватися. Міністерство охорони здоров’я України розробило нові норми харчування дітей в залежності від віку дитини, які нині подано для реєстрації до Міністерства юстиції України.

Членським  організаціям будуть надіслані додаткові матеріали при їх надходженні до ФПУ.

 

Департамент розвитку

профспілкового руху