д

 

Інформуємо, що 17 червня ц.р. в Міністерстві соціальної політики України  під головуванням заступника міністра Наталії Федорович відбулося засідання міжвідомчого оперативного штабу з координації проведення оздоровчої кампанії 2014 року, в якому брали участь представники зацікавлених міністерств і відомств, Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності й Федерації профспілок України.

В ході засідання штабу Федерація профспілок висловила різке невдоволення профспілкових організацій України затримкою Фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності реєстрації в Міністерстві юстиції України рішень правління Фонду від 30 травня ц.р. щодо збільшення Фондом витрат на харчування дітей до 43 гривень та дозволу на встановлення тривалості оздоровчої зміни не менше 18 днів. Розпочинається друга зміна оздоровлення дітей, а рішення досі немає.

Федерація профспілок України також запропонувала Фонду розробити методичні рекомендації для своїх регіональних відділень та керівників оздоровчих закладів щодо типового переліку товарів, які можуть використовуватися для культурного відпочинку дітей. Нині різні відділення Фонду трактують їх по різному.

Фонду було запропоновано на наступний рік закуповувати за повну вартість дитячі путівки лище для малозабезпечених сімей. Це дасть змогу оздоровити більшу кількість дітей, адже зекономлені таким чином кошти можна спрямувати на дотацію харчування та культурного обслуговування дітей в оздоровчих таборах.

 

Департамент розвитку

профспілкового руху апарату ФПУ