thumb 16494 news m

 

 

У зв’язку з тим, що у Луганській та Донецькій області проходить антитерористична операція, багато мешканців, які проживали там, були змушені переїхати на тимчасове проживання в інші регіони України.

Федерація профспілок України та її членські організації активно долучилися до надання соціальної допомоги постраждалим внаслідок бойових дій на Сході та Півдні України.

Так у червні 2014 року на засіданні Ради Федерації профспілок України була прийнята Постанова ФПУ «Про розширення участі профспілок та суб’єктів господарювання ФПУ в наданні гуманітарної допомоги постраждалим і вимушено переселеним особам зі східних областей України та АР Крим».

Профспілки спільно з органами виконавчої влади, іншими державними та громадськими інституціями включилися до роботи комісій усіх рівнів з питань організації надання допомоги та соціальної реабілітації. У регіонах до роботи залучено профоб’єднання та організації всеукраїнських профспілок, профспілкових активістів, які діють відповідно до рішень місцевих штабів.

Департаментом розвитку профспілкового руху Федерації профспілок України постійно проводиться моніторинг щодо надання гуманітарної допомоги постраждалим та вимушено переселеним особам зі східних областей України та АР Крим членськими організаціями ФПУ.

Як показує досвід, люди, рятуючись від активних бойових дій наразі стикаються з різними перешкодами під час проходження реєстрації як переселенця та оперативного оформлення і виплати пенсій й інших соціальних виплат за тимчасовим місцем перебування.

З цього приводу Федерацією профспілок України надіслано звернення до центральних органів виконавчої влади та Київську міську державну адміністрацію щодо вдосконалення процедури реєстрації переселенців з Луганської та Донецької області та отримання ними різних соціальних послуг.

 

 

Департамент розвитку профспілкового руху