malosabezpechenisimji

Федерація профспілок України з болем сприймає страждання людей, які потерпають у результаті бойових дій в Донецькій та Луганській областях. Беручи до уваги, що чимала кількість профспілкових організацій Донецької та Луганської областей перебувають одночасно на територіях, підконтрольних як українській владі, так і на окупованій, департаментом розвитку профспілкового руху розроблено методичні рекомендації всеукраїнським профспілкам щодо взаємодії зі своїми організаціями.

Методичними рекомендаціями передбачено, насамперед, вжиття організаційних заходів з об’єднання цих організацій на підконтрольній українській владі території шляхом створення (при необхідності) нових структур (об’єднання профспілкових організацій установ певної галузі) тощо чи введення посади профспілкового представника; надання практичної допомоги профорганізаціям з відновлення втрачених на окупованій території документів та подання змін до реєстраційних органів держави щодо зміни структури Профспілки; виключення зі своєї структури профспілкових організацій, що розміщенні на непідконтрольній Українській владі, якщо вони утворили профспілку чужої держави (чи квазіреспубліки).

На засіданні робочої групи ФПУ щодо надання допомоги профспілковим організаціям Донецької й Луганської областей прийнято рішення проінформувати членів Президії ФПУ про ситуацію що склалась у цих областях.

Департамент розвитку профспілкового руху