IMG 1355

 

Навчати народ — значить робити його краще,

просвіщати народ — значить підвищувати його моральність, робити його грамотним — значить цивілізувати його.

(Віктор Гюго (1802— 1885), французький письменник)

 

Дні знайомства з 3F залишаться назавжди теплими спогадами і шаленим бажанням побачитись ще раз з чудовими людьми, які бажають і діляться своїми знаннями та досвідом і бажають змінити світ на краще.

Я впевнена, що майже всі пишуть лише позитивні враження, спогади і думки. Звичайно, для мене також було багато нового і позитивного. Я не буду повторюватися, адже вам вже і так відомо про все це зі статей інших учасників проекту, лише зазначу, для мене було відкриттям, що неймовірно важливу роль грає наше психологічне ставлення до проблеми, підхід до її вирішення не в правовому полі, а на рівні домовленостей.

Залишилися і питання, на які не отримано відповіді. Ні, не через те, що був поганий викладач, він найкращий на світі вчитель, лише через особливості своєї професії. Як юристу мені не вистачило відповідей щодо правової бази, з якою працюють в 3F і в Данії загалом. На майбутнє було б чудово, як би якусь частину запланованого навчання провів саме юрист, який розповів би про законодавство у сфері трудових відносин, порядок представництва інтересів в державних органах, представництво в судах, про державні органи, які захищають права трудящих тощо.

 

 

 

Юлія Христюк,

учасниця другої групи

дансько-українського проекту