Як у Білій Церкві ліквідовують музичні школи

IMG-34ffbecdd7426c29672027cf02f84329-V Білоцерківський міський голова Дикий Г. А. не дотримався обіцянок не здійснювати ліквідацію Комунального закладу Білоцерківської міської ради Білоцерківська музична школа №3, даних 14 серпня 2018 року під час виїзного засідання робочої групи з опрацювання ситуації, що виникла у зв’язку із загрозою реорганізації/ ліквідації музичних шкіл №2 та №3 у м. Біла Церква, створеної Комітетом Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення...

ПЕРШИЙ КРОК ДО ВРЕГУЛЮВАННЯ КОНФЛІКТУ ЗРОБЛЕНО!

5b5aea260ea34-10929 1200   Як повідомлялося раніше, Федерація стала на захист трудового колективу ДП «Електронмаш» і звернулась до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням невідкладно вжити заходів стосовно врегулювання ситуації, що склалася на підприємстві внаслідок протиправних дій посадових осіб Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, а саме, їх спроби 23 липня 2018 року захопити власність трудового колективу підприємства із залученням найманців у балаклавах. За інформацією голови Профспілки працівників радіоелектроніки та машинобудування України Ольховця Г.А. Міністерство економічного розвитку і..

ФПУ використовує наглядові механізми МОП з метою захисту профспілкових прав

АБ     У зв’язку із грубим порушенням державними органами та роботодавцями Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», втручанням у діяльність Федерації профспілок України, її членських організацій, у тому числі позбавлення майна, необхідного для здійснення статутної діяльності, 28 лютого 2018 року Президією ФПУ було ухвалено постанову № П-13-2 «Про наступ на права профспілок», а згодом, 29 березня 2018 року Рада ФПУ ухвалила..

ФПУ звернулась до Прем’єра з приводу врегулювання конфлікту на «Електронмаші»

5b5aea260ea34-10929 1200 До Федерації профспілок України надійшло колективне звернення трудового колективу - членів первинної профспілкової організації Державного науково-виробничого підприємства «Електронмаш» щодо конфліктної ситуації, яка склалася у зв'язку із силовим захопленням 23.07.2018 власності трудового колективу ДП «Електронмаш» представниками Міністерства економічного розвитку і торгівлі України із залученням найманців у балаклавах. Станом на сьогодні на підприємстві відбувається ескалація конфлікту, що загрожує подальшому порушенню конституційних прав працівників. Під час силового..

Відбулась робоча зустріч в офісе Уповноваженного ВР з прав людини

Безымянный         9 серпня 2018 року відбулась робоча зустріч радника Голови ФПУ Кондика П.М. і керівника департаменту правового захисту апарату ФПУ Ляха Д.О. з Представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Степаненко О.А. та радником Уповноваженого з прав людини Лариною Т.О. з питань реалізації  Меморандуму про співпрацю між Уповноваженим та ФПУ, укладеного сторонами 24 липня 2018 року.        Під час робочої..

Співробітництво міцнішає

20180726 160005   26 липня 2018 року відбулась робоча зустріч Голови Федерації профспілок України Осового Г.В. з Першим заступником голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Капліним С.М. з питань пріоритетних для профспілок законопроектів, що зареєстровані у Верховні Раді України.   Під час робочої зустрічі було обговорено план подальших спільних дій з Комітетом Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного..

КСУ відновив соціальні гарантії чорнобильцям

завантаження   КИЇВ. 18 липня. УНН. Конституційний Суд України ухвалив рішення, яким відновив соціальні гарантії постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи. Відповідний документ оприлюднено на сайті Суду. Конституційний Суд України ухвалив Рішення у справі за конституційним поданням 50 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) підпунктів 2–7, 12 та 14 пункту 4 розділу І Закону України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» від 28 грудня..

Рекомендації МОП № 205 - дорожня карта для сторін соціального партнерства у забезпеченні миру, попередженні та врегулюванні конфліктів

12   10-12 липня 2018 року в Киргизстані за ініціативи Міжнародної організації праці відбувся субрегіональний семінар «Зайнятість і гідна праця з метою забезпечення миру і потенціалу протидії: роль профспілок у Східній Європі». Обговорення проходило в контексті Рекомендацій МОП № 205 від 2017 року «Про зайнятість і гідну працю з метою забезпечення миру і потенціалу протидії» і Програми МОП щодо сприяння створення..

Мін’юст надає роз’яснення, як працівнику захистити порушене право на своєчасне отримання заробітної плати

15061 Заступник Міністра юстиції Світлана Глущенко на офіційному сайті міністерства інформує, яким чином потрібно діяти особі у разі порушення її права на отримання заробітної плати (https://minjust.gov.ua/news/ministry/svitlana-gluschenko-poyasnyue-yak-zahistiti-porushene-pravo-na-otrimannya-zarobitnoi-plati) .   Перш за все, кожна людина може отримати безкоштовну юридичну консультацію у Бюро правової допомоги (БПД), які є у всіх районах та містах обласного значення по всій Україні. Звернувшись до них, кожен мешканець територіальної громади зможе отримати безкоштовні консультації з правових..

Механізми захисту профспілкових прав

ПРАВ   Внутрішній моніторинг порушень прав профспілок   Відповідно до статті 259 Кодексу законів про працю України, статті 21 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» та власного Статуту Федерація профспілок України здійснює громадський контроль за додержанням роботодавцями законодавства про працю, у тому числі прав громадян на об’єднання у профспілки. З цією метою у ФПУ здійснюється постійний моніторинг порушень профспілкових прав та проводиться відповідна робота щодо..

Більше статей...

1. Міністерство юстиції анонсувало створення мобільних груп по стягненню із підприємств-боржників заборгованостей із зарплати
  2. Увага !Питання щодо проведення Держпраці та її територіальними органами перевірок у 2018 році врегульовано!
  3. Роз'яснення Департаменту правової роботи апарату ФПУ
  4. Позиція ФПУ щодо законопроектів про відкритість інформації про фінансування діяльності громадських об’єднань
  5. Увага! Введено штрафи за невиконання процесуальних обов’язків, та зловживання процесуальними правами для усіх учасників цивільного процесу
  6. Профспілки встали на захист прав засуджених