Підбиваємо підсумки з підготовки проекту Трудового кодексу України

chinnui trudov kodeks 2017 roky v Ykraini 2   На вимогу профспілкових об’єднань України Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення 12 листопада 2015 року звернувся до Директора Групи технічної підтримки з питань гідної праці Регіонального Бюро МОП для країн Центральної та Східної Європи Антоніо Граціозі з проханням провести експертизу проекту Трудового кодексу України на предмет відповідності його положень міжнародним нормам і..

Профспілки підтримують легалізацію трудових відносин: перші результати пілотної кампанії МОП з подолання не задекларованої праці

1   Як відомо, Державна служба України з питань праці спільно з Міжнародною організацією праці в рамках проекту «Зміцнення системи інспекції праці і механізмів соціального діалогу» впродовж квітня – серпня 2017 року проводить пілотну інспекційну кампанію щодо виявлення фактів не задекларованої праці в чотирьох областях України: Львівській, Одеській, Херсонській та Черкаській.   Метою кампанії є не лише виявлення фактів неофіційного працевлаштування, але й з’ясування причин, які його зумовлюють. В..

Введено в дію нове службове посвідчення інспектора праці

image 1746   На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2017 року № 295 «Деякі питання реалізації статті 259 Кодексу законів про працю України та статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та пункту 8 Положення про Міністерство соціальної політики України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 червня 2015 року № 423 (зі змінами) була затверджена нова форма та опис службового посвідчення..

Звільняємось від трудового «рабства»

82188afc248966da0a22d622426fa735   Проект Трудового кодексу України (реєстр. №1658) вийшов на фінішну пряму – він готовий до другого читання у Парламенті. Понад два роки копіткої і професійної роботи народних депутатів, експертів, науковців, представників профспілок, Уряду, роботодавців на фоні гучних і не завжди коректних публічних дискусій, інколи - безпідставних звинувачень. Перед тим було ще 15 років роботи над попередніми редакціями кодексу. Весь досвід минулих років було враховано.   Вивчивши проект, профспілкові..

Якісна правова допомога – членам профспілки!

Правовий захист прав та інтересів трудящих – одне із основних завдань членських організацій Федерації профспілок України. Його якісне виконання має стати пріоритетом у діяльності профспілкових органів всіх рівнів. Про це йшлося 24 квітня 2017 року на засіданні Президії ФПУ, на якій було прийнято постанову № П-8-10 «Про посилення громадського контролю за додержанням законодавства про працю в сучасних умовах». Президією було ухвалено вивчати та поширювати кращий досвід роботи із захисту трудових..

На часі - активізація громадського контролю профспілок

b7596c44f7407bcbb692d7805bc9e74ef6019f40   16 травня 2017 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України «Деякі питання реалізації статті 259 Кодексу законів про працю України та статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 26 квітня 2017 р. № 295. Зазначеною постановою затверджені Порядок здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю та Порядок здійснення державного нагляду за додержанням законодавства про працю. Однією із важливих новацій затверджених документів є..

Уряд визначив порядок проведення перевірок інспекторами праці