Про рішення Урядового комітету щодо проекту Закону України "Про внесення змін до статті 40 Житлового кодексу Української РСР"

images     Пропонуємо ознайомитися з рішенням Урядового комітету з питань економічної, фінансової та правової політики, розвитку паливно-енергетичного комплексу, інфраструктури, оборонної та правоохоронної діяльності від 21 березня 2017 року щодо проекту Закону України "Про внесення змін до статті 40 Житлового кодексу Української РСР": 1 Прес-центр ФПУ

Мінюстом запроваджуються електронні сервіси онлайн-реєстрації громадських формувань

2222   Стосовно намірів Міністерства юстиції України запровадити систему електронного сервісу реєстрації та ліквідації громадських організації, зокрема профспілок, Департамент правової роботи і охорони праці ФПУ інформує:   Відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» Міністерство юстиції утворює Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських організацій. Єдиний державний реєстр ведеться з використанням програмного забезпечення, розробленого відповідно до державних стандартів,..

Проект Трудового кодексу України вийшов на фінішну пряму

150301     15 березня профільний Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення розглянув пропозиції тристоронньої робочої групи щодо врахування поправок народних депутатів  до проекту Трудового кодексу №1658 під час підготовки його до другого читання.   Нагадаємо, що Спільний представницький орган всеукраїнських профоб’єднань голосами чотирьох із п’яти об’єднань підтримав проект Кодексу, схвалений у першому читанні, і делегував своїх представників до складу тристоронньої робочої групи з..

Філософія роботи Держпраці – попередити правопорушення та сформувати правову культуру у сфері праці і охорони праці

1144     10 березня 2017 р. Голова Державної служби України з питань праці Роман Чернега презентував публічний звіт про роботу  відомства  у 2015-2016 роках. Озвучивши основні показники діяльності відомства у 2016 році, він акцентував увагу на тому, що найбільша кількість порушень, яку встановили інспектори Держпраці у 2016 році, стосувалася затримки чи невиплати заробітної плати – майже 26 тисяч. Загалом протягом року було проведено 21244 перевірки у сфері дотримання..

Комітет з питань соціальної політики ВРУ розглядатиме проект Трудового кодексу України

ffcf579901ec5b6934bb50139d25c707       15 березня 2017 року відбудеться засідання Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення. На засіданні буде розглянуто Проект Трудового кодексу України (реєстр. № 1658, доопр., друге читання).   Порівняльна таблиця додається.   Прес-центр ФПУ

Профспілковці вчаться захищати права трудящих

P1200385   22 лютого 2017 року в рамках заходів з нагоди Дня соціальної справедливості, відбулося навчання з правових питань профспілкового активу Київської міської професійної спілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості, яке провела заступник керівника Правової та технічної інспекції праці - головний правовий інспектор праці ФПУ І.Г.Сидоряк. Під час навчання слухачів було поінформовано про роль профспілки у здійсненні громадського контролю за додержанням законодавства про працю, правовому захисті трудових прав..

ILO logo.svg       На адресу Голови ФПУ Григорія Осового надійшов лист від Координатора Проекту МОП «Зміцнення системи інспекції праці і механізмів соціального діалогу» Софії Литвин, у якому висловлюється подяка за співпрацю в рамках Проекту МОП та означено Ключові висновки, зроблені під час заходу (додається).   Короткий звіт за результатами Тристороннього семінару «Незадекларована праця в Україні та роль інспекції праці в її подоланні».     Прес-центр ФПУ

НА СТАРТІ – ВИЇЗНІ КОНСУЛЬТУВАННЯ

SAM 0726           20 лютого 2017 року в рамках проведення Року первинної профспілкової організації відповідно до постанови Президії ФПУ від 20.12.2016 № П-6-7 «Про оголошення 2017 року Роком первинної профспілкової організації» та з нагоди Всесвітнього дня соціальної справедливості фахівцями апарату ФПУ на базі Броварської бібліотеки для дітей проведено виїзне консультування голів первинних профспілкових організацій Броварської галузевої райради голів профспілкових організацій закладів культури.            Зі змістовною інформацією..

Підбито підсумки роботи профспілки

88888   16 лютого 2017 року відбувся ІІІ Пленум Київської міської профспілки працівників культури, на якому зі звітною доповіддю «Про роботу Київської міської профспілки працівників культури за період з січня 2016 р. по лютий 2017 р. по захисту трудових прав та соціально-економічних інтересів членів профспілки» виступила голова міськкому працівників культури Л.В.Колодко.            У своєму виступі Лідія Василівна відмітила, що міськком, 241 первинна профспілкова організації, яка налічує 24700..

Україна лідирує по кількості звернень до Європейського суду з прав людини

86 main   За інформацією «Річного звіту за 2016 рік», який був опублікований на сайті Європейського суду з прав людини, Україна займає перше місце в Європі по кількості скарг, що знаходяться на розгляді в Європейському суді з прав людини. Як зазначається у звіті, 22,8% від всіх скарг про порушення прав і свобод Конвенції про захист прав людини — скарги проти України. За Україною в цьому списку йдуть Туреччина,..
Архiв
<< < Березень 2017 > >>