Підвищення кваліфікації інспекторів праці профспілок завершено

20171010 113252   Минулої п'ятниці, 13 жовтня, успішно завершилося навчання правових (головних правових) інспекторів праці профспілок та громадських інспекторів праці з числа спеціалістів з правових питань, юрисконсультів членських організацій ФПУ, яке проходило на базі Академії праці, соціальних відносин і туризму Федерації професійних спілок України.   Тиждень навчання профспілкових юристів був насичений цікавими подіями, зустрічами та корисною інформацією. Як і планувалося, минулого вівторка 10 жовтня пройшов практичний семінар на тему: «Координація..

Підвищення кваліфікації інспекторів праці профспілок стартувало!

Изображение 308   Сьогодні, 9 жовтня, у Києві на базі Академії праці, соціальних відносин і туризму Федерації професійних спілок України розпочалось навчання правових (головних правових) інспекторів праці профспілок та громадських інспекторів праці з числа спеціалістів з правових питань, юрисконсультів членських організацій ФПУ.   Підвищити свою кваліфікацію прибули інспектори праці – представники галузевих профспілок працівників вугільної промисловості, державних установ, нафтової і газової промисловості, освіти і науки, охорони здоров’я, хімічної та..

Звільнення від судового збору споживачів підтверджено ВССУ

75fc8b4e5bead740c150c4e50615876c       Відповідно до змін, внесених Законом України від 22 травня 2015 року № 484-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сплати судового збору», статтю 5 Закону України «Про судовий збір», що встановлює пільги зі сплати судового збору, було викладено в новій редакції, яка не передбачає звільнення споживачів від сплати судового збору за позовами, що пов’язані з порушенням їх прав.          Одночасно, відповідно до частини..

Профспілковий актив Луганщини вчиться протидіяти незадекларованій праці

received 1626314520754022   Продовжується інформаційна кампанія з питань протидії незадекларованій праці, до якої профспілки долучилися в рамках проекту Міжнародної організації праці «Зміцнення системи інспекції праці і механізмів соціального діалогу». В ході практичного семінару для первинних профспілкових організацій Луганщини, який проводився 22-23 вересня 2017 року в Кремінському районі області Центральним комітетом Профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України, профспілкові активісти були поінформовані про негативні наслідки               незадекларованої праці..

Розпочав роботу 13-й з'їзд Конфедерації профспілок Грузії

IMG 1756     Розпочав роботу 13-й з'їзд Конфедерації профспілок Грузії, який проходить під знаком 110-річчя зародження масового профспілкового руху та 25-річчя створення об'єднання профспілок. Однак у звітній доповіді голови Конфедерації Іраклій Петріашвілі, виступах делегатів не було парадних реляцій - ситуація у соціально-трудовій сфері є доволі складною і відносини з сторонами соціального діалогу досить напруженими. Профспілки призупинили участь у Національній тристоронній комісії у  звязку нереагуванням на голодування членів..

Кампанію по звітуванню членських організацій ФПУ стосовно правозахисної роботи у першому півріччі 2017 року завершено

sivBJWRM Відповідно до статті 259 Кодексу законів про працю України, статті 21 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» профспілки здійснюють громадський контроль за виплатою заробітної плати, додержанням законодавства про працю та про охорону праці, створенням безпечних і нешкідливих умов праці, належних виробничих та санітарно-побутових умов, забезпеченням працівників спецодягом, спецвзуттям, іншими засобами індивідуального та колективного захисту. На сьогоднішній день кадровий потенціал членських організацій ФПУ..

Положення проекту Трудового кодексу України та його відмінності від КЗпП України

hq720 Восени Парламент планує розглянути у другому читанні проект Трудового кодексу України (реєстр. № 1658). Отже настав час більш детально ознайомитися з його положеннями та тими новелами, що направлені на підвищення захисту трудових прав працівників, встановити його відмінності від чинного Кодексу законів про працю України. Проект Трудового кодексу складається із дев'яти книг та 385 статей, а також прикінцевих та перехідних положень. Розглянемо принципові положення кожної з цих..

Увага! Це важливо! Включення до Реєстру неприбуткових організацій при втраті статусу неприбутковості можливе при поданні заяви після закінчення календарного року

ece4db23cde735dcbfa3554c8e2895d8   Відповідно до положень п. 35 підрозділу 4 розділу XX «Перехідні положення» Податкового Кодексу України неприбуткові організації, внесені до Реєстру на день набрання чинності Законом України від 17 липня 2015 року  №652-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування неприбуткових організацій», що не відповідають вимогам п.133.4 ст.133 Кодексу, з метою включення до нового Реєстру зобов’язані були до 01 липня 2017 року привести свої установчі..

Правила работы: как планируют изменить Трудовой кодекс Украины

248313 1    Новые трудовые правила кодекса Украины возможны уже осенью   Осенью правила игры на рынке труда в Украине могут измениться – законодатели готовят ко второму чтению законопроект с изменениями в Кодекс законов о труде. Как планируют изменить трудовые правоотношения – выясняли журналисты сайта "24". Стоит напомнить, что изменения в трудовое законодательство нашего государства за последние 8 месяцев вносились уже трижды — 6 декабря прошлого года, 22 марта и 6 апреля..

Інформацію про інспектора праці відтепер можна перевірити на сайті Держпраці

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 1008201601   Згідно з Порядком здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2017 № 295, контроль за додержанням законодавства про працю здійснюється інспекторами праці. Контрольні повноваження інспектора праці підтверджуються службовим посвідченням встановленої форми, затвердженої наказом Мінсоцполітики від 24.05.2017 № 866. Віднедавна інформація про посвідчення інспекторів праці є у відкритому доступі мережі Інтернет. Її можна перевірити на сайті..

Більше статей...

1. Підбиваємо підсумки з підготовки проекту Трудового кодексу України
  2. Профспілки підтримують легалізацію трудових відносин: перші результати пілотної кампанії МОП з подолання не задекларованої праці
  3. Введено в дію нове службове посвідчення інспектора праці
  4. Звільняємось від трудового «рабства»
  5. Якісна правова допомога – членам профспілки!
  6. На часі - активізація громадського контролю профспілок
  7. Уряд визначив порядок проведення перевірок інспекторами праці
  8. Про рішення Урядового комітету щодо проекту Закону України "Про внесення змін до статті 40 Житлового кодексу Української РСР"
  9. Мінюстом запроваджуються електронні сервіси онлайн-реєстрації громадських формувань