3455

Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий звернувся до Президента України Петра Порошенка з проханням накласти вето на Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» щодо лібералізації системи державного нагляду» і Закон України «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» як такі, що створюють умови для масового порушення трудових прав працюючих та прав на життя і здоров'я під час праці, та повернути їх на повторний розгляд Верховної Ради України, запропонувавши вивести з під дії названих законів державний нагляд у сфері праці, охорони праці та зайнятості населення.

Довідково:

Верховна Рада України 3 листопада 2016 року прийняла в другому читанні Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» щодо лібералізації системи державного нагляду» (реєстр. № 2418а від 21.07.2015), яким встановила до 31 грудня 2017 року мораторій на проведення органами державного нагляду і контролю планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності.

Під обмежувальну дію цього закону підпадає державний нагляд у сфері праці, охорони праці і зайнятості населення, тобто органи Державної служби України з питань праці (Держпраці) позбавляються можливостей ефективно захищати права на життя, здоров'я та працю працівників підприємств, організацій та установ.

(Лист Голови СПО профспілок додається)

Прес-центр ФПУ