1423126973

 

За сприяння Державної служби зайнятості в усіх регіонах України незабаром буде проведено низку заходів щодо інформування населення про ризики працевлаштування за кордоном через нелегальних посередників на ринку праці.

 

В рамках проведення цієї інформаційної акції, населення буде поінформоване про те, як перевіряти компанії-посередники, як коректно укладати договори, поводити себе за кордоном, вміти захищати свої права та багато іншого.

Громадяни України, які поїдуть працевлаштовуватись у європейські країни, повинні знаходитись під наглядом вітчизняних державних структур та компаній - посередників, які відправляють їх на роботу. Це необхідно для того, щоб мати можливість захистити права людей та надати їм підтримку за кордоном. Поки що ситуація є такою, що ніхто не може сказати точно - скільки українців працює в інших країнах, чи легально вони влаштовані та надати інформацію про їх медичне страхування та соціальний захист.

Як зазначив Сергій Кравченко, заступник голови Державної служби зайнятості України, пропонується ввести в обіг спеціальний документ - "картку трудового мігранта", який допоможе людині впевнено почувати себе, перебуваючи на роботі за кордоном. За допомогою "картки" працівник буде мати підтримку української влади та почуватися безпечніше".

12 грудня в рамках візиту президента Литви до України Держпраці підписала з литовською інспекцією з питань праці договір про взаємодію та обмін досвідом щодо кращих практик і способів виявлення і протидії неоформленій трудовій зайнятості. В найближчих наших планах - підписання такого ж документу з польською інспекцією праці. Як повідомив Роман Чернега, голова Державної служби України з питань праці, всі заходи здійснюються для підвищення поінформованності громадян щодо легального працевлаштування, оскільки воно є гарантією безпечної роботи.

 

Більш докладно за посиланням сайту Державної служби зайнятості України

(http://www.dcz.gov.ua/control/uk/publish/article;jsessionid=89B058B503DC7AAEF432F23E7818C452?art_id=421220&cat_id=364661

 

 

Правова та технічна інспекція праці профспілок