88888

 

16 лютого 2017 року відбувся ІІІ Пленум Київської міської профспілки працівників культури, на якому зі звітною доповіддю «Про роботу Київської міської профспілки працівників культури за період з січня 2016 р. по лютий 2017 р. по захисту трудових прав та соціально-економічних інтересів членів профспілки» виступила голова міськкому працівників культури Л.В.Колодко.

 

         У своєму виступі Лідія Василівна відмітила, що міськком, 241 первинна профспілкова організації, яка налічує 24700 членів профспілки, в складних умовах соціально-економічного та суспільно-політичного життя країни вживали належних заходів щодо захисту трудових та соціально-економічних інтересів членів профспілки, змогли вибудувати і зберегти систему соціального діалогу зі своїми соціальними партнерами, продемонструвати єдність колективної співпраці у вирішенні соціально-економічних проблем колективів галузей культури через галузеві з міністерствами та відомствами угоди Центрального комітету Профспілки, Територіальну угоду Київської міської ради профспілок з Київською міською державною адміністрацією, колективні договори первинних профспілкових організацій.    

           Пленум прийняв постанову з означеного питання, окреслив дії міськкому на 2017 рік, схвалив План заходів Київської міської профспілки працівників культури з проведення Року первинної профспілкової організації відповідно до постанови Президії ФПУ від 20.12.2016 № П-6-7 «Про оголошення 2017 року Роком первинної профспілкової організації» та на виконання Стратегії діяльності Профспілки працівників культури України на 2015-2020 роки.

         У обговоренні доповіді взяли участь Тростянська Т.М., заступник голови профкому НСТУ, Рамазанова М.І., голова об’єднання первинних профспілкових організацій працівників музеїв м. Києва, Трояновська Л.В., голова ППО Театру на Подолі, Бардіна Л.М., голова ППО Національного університету фізичного виховання і спорту України, Гайдаржі В.Ф., заступник голови профкому Національного театру опери і балету України, Негрейчук І.О., скарбник Національної бібліотеки ім. Ярослава Мудрого та інші. Усі виступаючі, підсумовуючи зроблене за минулий період та зосередивши увагу присутніх на вирішенні проблем у власних трудових колективах, не оминули можливості подякувати за плідну командну роботу усім працівникам міськкому, а особливу подяку висловили її керівнику Колодко Л.В. та юристу міськкому Ковбасюку В.В., який безвідмовно надавав кваліфіковану безоплатну правову допомогу первинкам на всі їхні звернення стосовно порушення роботодавцями трудових прав працівників та профспілкового законодавства.  

У роботі Пленуму та обговоренні доповіді активну участь взяли також Перелигіна Л.Ф., голова Профспілки працівників культури України, та Мельник В.П., голова Київської міської ради профспілок, які гідно оцінили роботу міської профспілки працівників культури як складової частини ЦК Профспілки та членської організації Київміськпрофради. За дорученням Президії ФПУ Людмила Федорівна вручила Ковбасюку В.В. високу профспілкову нагороду – нагрудний знак ФПУ «Профспілкова відзнака».

 

 

М.Гриценко,

член Президії Київської міської профспілки працівників культури