IMG 1756

 

 

Розпочав роботу 13-й з'їзд Конфедерації профспілок Грузії, який проходить під знаком 110-річчя зародження масового профспілкового руху та 25-річчя створення об'єднання профспілок. Однак у звітній доповіді голови Конфедерації Іраклій Петріашвілі, виступах делегатів не було парадних реляцій - ситуація у соціально-трудовій сфері є доволі складною і відносини з сторонами соціального діалогу досить напруженими.

Профспілки призупинили участь у Національній тристоронній комісії у  звязку нереагуванням на голодування членів профспілки залізничників, яких звільнили з роботи. Після чого почалися нападки і чорний піар на профспілкових лідерів, що має ще більше сплотити профспілкові ряди у боротьбі за права трудівників.

В доповіді і виступах переконливо показано, що завдяки активній позиції та діям профспілок вдалося протистояти наступу на права працівників і профспілок під час прийняття Трудового кодексу, структурних реформ в економіці, ліквідації інспекції праці та інших випадках. Хоча досягнення щодо покращення життя спілчан не такі ще вагомі, але люди зрозуміли що без допомоги профспілок, без правового захисту, без солідарної участі і дій членських організацій ситуація могла бути значно гіршою. Делегати одностайно підтримали ініціативу Голови щодо створення Фонду солідарності, що посилить потенціал  спроможності профцентру діяти більш ефективно.

В роботі з'їзду беруть участь понад 200 делегатів, велика когорта представників міжнародних об'єднань і національних профцентрів, зокрема Генеральний секретар Міжнародної конфедерації профспілок Шарон Бароу, які приїхали солідарно підтримати демократію і незалежність профруху в Грузії, справедливу боротьбу за права трудящих.

 

Департамент міжнародних зв'язків апарату ФПУ

 

IMG 1757