IMG-34ffbecdd7426c29672027cf02f84329-V

 

Білоцерківський міський голова Дикий Г. А. не дотримався обіцянок не здійснювати ліквідацію Комунального закладу Білоцерківської міської ради Білоцерківська музична школа №3, даних 14 серпня 2018 року під час виїзного засідання робочої групи з опрацювання ситуації, що виникла у зв’язку із загрозою реорганізації/ ліквідації музичних шкіл №2 та №3 у м. Біла Церква, створеної Комітетом Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення. До складу цієї робочої групи за пропозицією її голови Капліна С.М. ввійшли представники профспілок: від ФПУ – Гриценко М.М., завідувач відділу правової інспекції департаменту правового захисту апарату ФПУ; від Профспілки працівників культури України - Яковенко Т.І., член Президії, голова обкому профспілки.

6 вересня 2018 року Білоцерківська міська рада прийняла рішення за № 2788-56-УІІ «Про організаційно-правові заходи щодо створення комунального закладу Білоцерківської міської ради Білоцерківська школа мистецтв №3 в місті Біла Церква», пунктом 4 якого передбачено припинення шляхом ліквідації Комунального закладу Білоцерківської міської ради Білоцерківська музична школа №3, що знаходиться за адресою: м. Біла Церква, вул. Леваневського, 47/1.

У зв’язку з чим, Первинна профспілкова організація Білоцерківської музичної школи № 3 повторно звернулася до ФПУ щодо захисту трудових прав працівників школи. 13 вересня 2018 року Гриценко М.М. та Яковенко Т.І. виїхали в трудовий колектив школи, де виступили перед учасниками зборів з інформацією щодо повноважень ФПУ та обкому по захисту трудових прав працівників, недопущення порушень власником закладу законодавства про працю при ліквідації юридичної особи, надали роз’яснення членам трудового колективу щодо повноважень профкому та дотримання власником трудових прав працівників, в тому числі директора закладу, кабінет якого виявився опечатаним ліквідаційною комісією. Були надані вичерпні відповіді на численні запитання членів профспілки щодо забезпечення їх повноцінною роботою та збереження навчального процесу учнів під час ліквідації школи.            

         Наразі ФПУ готується звернення до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та Держпраці України щодо проведення спільної перевірки порушень законодавства про працю власником навчального закладу у відповідності до укладених нещодавно з ФПУ Меморандуму та Угоди про   співпрацю.

         ФПУ тримає дану ситуацію на контролі.

 

IMG-02b3a658075d677f8fe487925f778f08-V 

IMG-5b155917936d6e7f8238f0905b010d9d-V

 

 

Департамент правового захисту апарату ФПУ