Изображение 304

11 жовтня 2019 року завершився тижневий семінар з підвищення кваліфікації інспекторів праці профспілок. Успішні результати іспиту визначили рівень засвоєння теоретичного матеріалу та здобуття інспекторами додаткових практичних навичок, потрібних для виконання професійних обов’язків, зокрема здійснення громадського контролю за додержанням законодавства про працю та профспілки.

В ході семінару інспектори праці були авторитетно поінформовані щодо новел у цивільно-процесуальному законодавстві Дідурик Людмилою Іванівною, адвокатесою, яка поділилася особистою практикою вирішення спорів з питань трудового і профспілкового законодавства у судовому порядку та шляхом укладання сторонами мирових угод.

Великий інтерес учасників семінару викликала тема, що стосувалася медіації як нового інструменту в роботі інспекторів праці, з якою виступила Тютюн Ольга Володимирівна, член Правління Національної асоціації медіаторів України, медіатор та тренер, заступник керівника Українського центру медіації [kmbs] по проектах регіонального розвитку. Слухачі були зацікавлені можливостями медіації для вирішення особистісних конфліктів, а також під час позасудового вирішення трудових конфліктів, ознайомилися з її основними стадіями, прийомами та особливостями ведення переговорів.

P 20191010 150644

Згідно з програмою навчання на семінарі також розглядалися питання організації діяльності інспекторів праці профспілок, практичні аспекти підготовки та проведення ними інспекційних перевірок з питань додержання роботодавцями законодавства про працю, здійснюваних у порядку громадського контролю, особливості захисту профспілкових прав у сучасних умовах. Про це семінаристів інформувала Сидоряк Ірина Георгіївна - заступник керівника департаменту правового захисту – заступник головного правового інспектора праці апарату ФПУ.

Таким чином, інспектори праці членських організацій ФПУ планово підвищили свою кваліфікацію, що дозволить їм продовжувати правозахисну роботу на більш високому рівні, надавати членам профспілок більш якісну правову допомогу.

Изображение 152

Бажаємо успіху в подальшій роботі наступним представникам членських організацій ФПУ, які пройшли навчання (підвищення кваліфікації):

№ п/п

ПІБ інспектора праці членської організації ФПУ

Посада, місце роботи інспектора праці

1. 1.

Білоус

Володимир Дмитрович

Правовий (громадський) інспектор праці Київської обласної ради Профспілки працівників освіти і науки України

1. 2.

Гавриленко

Лариса Леонідівна