143853

Просування владою політики транснаціональних корпорацій на лібералізацію трудового законодавства – шлях до рабської праці українців на рідній землі! – такий меседж суспільству можна зробити після засідання круглого столу на тему: «Осучаснення законодавчого регулювання трудових відносин», проведеного 30.10.2019 Комітетом ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Які новації готує в грантоїдських темниках Уряд?

Пріоритети:

-         робоче місце, а не людина, яка працює на ньому, – вони збираються в порушення статті 22 Конституції України позбавити працівника прав та гарантій закріплених чинним трудовим законодавством.

-         Їм не потрібні для діалогу профспілки, бо, як вони кажуть, немає в Україні індустріальної економіки, нема і профспілок!

-         розвиток України як країни з моно аграрною економікою у поєднанні ІТ – технологіями типу: робот – комбайн, - трактор тощо)))

-         Вони не збираються відроджувати промисловість – їх цікавить лише повна приватизація державних підприємств та продаж землі новим іноземним власникам та наймити-українці, яких можна коли завгодно і без будь-яких трудових і соціальних гарантій викинути на вулицю!

Звичайно працівників і профспілки така перспектива не влаштовує. Вона категорично для нас неприйнятна. Ми самі запропонували владі законопроект, який буде захищати трудові права працівників відповідно до положень Конституції України і міжнародних правових норм, жорстко відстоюючи свою позицію.

Прес-центр ФПУ