УВАГА!!! Чергова спроба наступу на трудові права та права профспілок від «Слуг народу»!

1516900112-3960

Проект Закону № 2445 від 14.11.2019 про самоврядування медичних професій в Україні передбачає поширення застосування цивільно-правових угод, контрактної (строкової) форми укладання трудових договорів на медичних працівників, є спробою підміни профспілок так званим «самоврядуванням»!

Це порушує ратифіковані Україною міжнародні договори, зокрема Конвенцію МОП №158 про припинення трудових відносин з ініціативи роботодавця та Рекомендації МОП: №166 щодо припинення трудових відносин з ініціативи роботодавця, № 198 про трудові правовідношення, Конвенції МОП №86 про свободу асоціації та захист права на організацію, Директиву Ради ЄС 1999/70/ЄС від 28 червня 1999 р.

У Декларації МОП про соціальну справедливість в цілях справедливої глобалізації, прийнятій на 97-й сесії Міжнародної конференції праці 10 червня 2008 року, відзначається, що практика приховування трудових відносин у формі цивільних чи комерційних домовленостей завдає шкоди інтересам працівників і роботодавців, є зловживанням і не відповідає концепції гідної праці!

Департамент правового захисту

Архiв