IMG 3362

27 січня у Будинку профспілок у Києві відбулась нарада керівників Спільного представницького органу всеукраїнських профоб’єднань на національному рівні, де розглянуто актуальні питання профспілкової діяльності, зокрема, з виконання рішень Всеукраїнського профспілкового віче та проведення по всій країні «Хвилі гніву» проти антинародної політики Уряду.

На нараді, в якій взяли участь керівники структурних підрозділів апарату ФПУ, зазначалось, що проведений фаховий аналіз правових аспектів схвалення КМУ законопроекту №2708 «Про працю» надає профспілкам підстави для оскарження цього документу у суді.

Спільно з Всеукраїнською професійною спілкою адвокатів складено судовий позов, в якому вказано на порушення процедури підготовки Урядом відповідних нормативно-правових актів, зокрема, щодо недотримання законодавства про регуляторну політику.

IMG 3374

Протокольним рішення нарада делегувала СПО об’єднань профспілок на своєму найближчому засіданні ухвалення відповідного рішення та у встановленому порядку подання позову до Окружного адміністративного суду м. Києва.

На нараді було представлено інформацію щодо інформування керівниками СПО Григорієм Осовим та Михайлом Волинцем Міжнародного бюро праці, Єврокомісії, МКП і ЄКП, інших міжнародних профоб’єднань про ситуацію в Україні, а також про рішення Всеукраїнського профспілкового віче щодо мобілізаціі профспілкового потенціалу по всій країні для проведення протестних заходів на захист трудових прав людини праці.

Так, 30 січня 2020 року по обласним центрам Україні прокотиться «Хвиля гніву» у форматі зборів, мітингів, пікетувань і демонстрацій, де спілчани висуватимуть вимогу відхилити антинародні проекти законів про працю, соціальне забезпечення та діяльність профспілок.

IMG 3360

Дії українських профспілок матимуть міжнародну підтримку, про що під час наради заявив  координатор Міжнародної організації праці в Україні Сергій Савчук.

  IMG 3384

IMG 3366

IMG 3354

Прес-центр ФПУ