kkkkkkk

 

   

28 травня відбувся Пленум Київської міської профспілки працівників культури. Розпочавши засідання, голова Профспілки Колодко Л.В. поінформувала учасників зібрання про засідання постійної комісії Ради ФПУ з питань організаційної роботи, на якій, зокрема, розглядався проект Стратегії модернізації ФПУ, її членських організацій. Керівник профспілки наголосила, що основним елементом перебудови профспілок є, насамперед, ефективна та змістовна робота в первинних профспілкових організаціях. «Про роботу профспілок люди судять по тому, як спрацює первинка, а не хто керує Федерацією, ЦК чи міськкомом» - сказала Л.В.Колодко.

Пленум постановив скликати ХІІІ звітно-виборну конференцію Київської міської профспілки працівників культури 25 вересня 2014 року; затвердив порядок денний, регламент конференції, рекомендував кандидатури до складу міського комітету, Президії міськкому, Мандатної та Ревізійної комісій; визначив спосіб голосування на конференції та запропонував кандидатури делегатів від міської профспілкової організації на УІ з’їзд Професійної спілки працівників культури України.

Важливо відмітити, що на посаду голови Київської міської профспілки працівників культури одноголосно запропонована кандидатура Колодко Л.В., яка підтримана чи не всіма первинними профспілковими організаціями – організаційними ланками цієї профспілки (а їх налічується 288). Виступаючі наголошували, що Л.В.Колодко – досвідчений керівник, умілий організатор, чудова людина, знана в профспілковому середовищі, і якій на сьогоднішній день немає альтернативи. Л.В.Колодко дала згоду на виборну посаду і подякувала за високу довіру до неї.

По завершенню роботи Пленуму завідувач відділу соціально-економічного та правового захисту Київської міської профспілки працівників культури Ковбасюк В.В. надав роз’яснення учасникам зібрання про внесені зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 01.03.2014 № 65 «Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету» (щодо здійснення заповнення вакантних посад за умови забезпечення у повному обсязі у межах затвердженого фонду оплати праці усіх обов’язкових виплат із заробітної плати працівникам).

 

Марія Гриценко,

член міськкому профспілки,

                       голова ППО апарату ФПУ