100 9921

У п’ятницю, 17 жовтня 2014 року успішно завершилося навчання чергової групи правових (головних правових) інспекторів праці членських організацій та апарату ФПУ, які підвищували свою кваліфікацію на базі Академії праці, соціальних відносин і туризму.

100 9914Два тижні правові інспектори праці наполегливо здобували нові знання, удосконалювали свою майстерність, набували практичних навичок з питань захисту трудових та профспілкових прав.

У процесі навчання слухачі ознайомилися із сучасними напрямами роботи ФПУ, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, органів Держпраці України та прокуратури, засвоїли теоретичні основи організації громадського контролю за дотриманням законодавства про працю.

Під час цікавих дискусій профспілкові юристи мали можливість поділитися досвідом роботи, обмінятися думками щодо правових та інших проблем, які виникають у процесі роботи, надати пропозиції щодо ефективних шляхів їх вирішення.

100 9905Під час тренінгів «Психологічні аспекти трудових конфліктів», «Таймменеджмент», практикуму «Складання процесуальних документів в процесі розгляду трудових спорів» слухачі закріпили отримані знання на практиці.

Корисну та змістовну інформацію було отримано ними під час лекцій на теми: «Мистецтво ефективної самопрезентації», «Риторика та комунікація як інструменти у професії юриста» та «Практика розгляду індивідуальних трудових спорів. Представництво інтересів членів профспілок в судах та інших органах».

З особливим інтересом правові інспектори праці ознайомилися з актуальними питаннями законодавства про працю та профспілки і проблемними питаннями реформування трудового законодавства на сучасному етапі.

100 9907В останній день навчання 17 жовтня в ході остаточного оцінювання комісією здобутих знань та навичок слухачі представили змістовні презентації окремих стратегій діяльності правових інспекцій праці профспілок: щодо проведення ефективного інспектування з питань дотримання роботодавцями законодавства про працю, форм роботи і основних інструментів правових інспекторів праці, розбудови системи громадського контролю.

Інтерактивна форма оцінювання дозволила членам комісії високо оцінити результати проведеної роботи, а слухачам показати ґрунтовні теоретичні знання, вміння відповідально планувати свою роботу, масштабно мислити, ефективно працювати в команді.

Особливий організаторський та творчий підхід до підготовки презентацій виявили досвідчені юристи: головний правовий інспектор праці ЦК Профспілки трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості України Зубець Ольга Анатоліївна, головний правовий інспектор праці Дніпропетровського обласного комітету ЦК Профспілки трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості України Архіпова Ольга Григорівна, головний правовий інспектор праці Запорізького  обласного комітету ЦК Профспілки трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості України Щербак Віктор Павлович, правовий інспектор праці Київської міської профспілки працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості Киба Володимир Володимирович, заступник голови Івано-Франківської обласної профспілкової організації працівників нафтової і газової промисловості -  правовий інспектор праці Сульженко Тетяна Олександрівна, юрисконсульт – головний правовий інспектор праці Федерації профспілок Житомирської області Поліщук Ірина Олександрівна.

100 9916   100 9927

Відзначилися своєю активністю, наполегливістю у здобутті знань правові інспектори праці Гриценко Марія Миколаївна, Шахід Мансур Алійович, Соловей Світлана Миколаївна (апарат ФПУ), Пророк Володимир Володимирович (ЦК Профспілки трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості України), Чорненька Наталія Євгенівна (Херсонська обласна організація Профспілки працівників охорони здоров’я), Омельчук Анатолій Петрович (Хмельницька обласна організація Профспілки працівників охорони здоров’я), Бєлоус Володимир Дмитрович (Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки).

...Дуже швидко промайнули два тижні напруженого навчання, насичені подіями, яскравими враженнями. У різні куточки України роз’їхалися правові інспектори праці, повернулися до своїх важливих справ, до рідних, додому.

100 9931   100 9934

100 9936

Однак, у кожного з них, крім змістовних отриманих знань, набутого практичного досвіду, безперечно, залишилися спогади про цікаві зустрічі, команду однодумців та численні фото на згадку.

Бажаємо їм наснаги в роботі, усіляких успіхів та перемог! Хай їм щастить!

Департамент правового захисту

апарату ФПУ