DSC 0005

11 грудня 2014 року у Всеукраїнській громадській організації«Ліга соціальних працівників України», з якою 25 грудня 2013 року ФПУ уклала Меморандум про взаєморозуміння щодо співпраці у рамках проекту «Назад до роботи: реінтеграція матерів і батьків до професійного життя після відпустки по догляду за дитиною», відбувся круглий стіл за результатами впровадження розробленої Моделі реінтеграції матерів і батьків до роботи після відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трьох років.

У роботі круглого столу як експерти проекту взяли участь заступник керівника департаменту правового захисту – заступник головного правового інспектора праці ФПУ Сидоряк І.Г. та керівник управління з питань соціального діалогу Приходько В.І.

Учасники заходу були поінформовані про стан виконання проекту, обговорили результати апробації механізмів у пілотних регіонах та шлях подальшого просування Моделі.

Було презентовано Методичні рекомендації з впровадження механізмів реінтеграції батьків до роботи після відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трьох років та Посібник з питань гармонізації професійної діяльності та сімейного життя, підготовлені за фінансової допомоги Європейського Союзу у співпраці з Міністерством соціальної політики України, державним центром зайнятості, Парламентським між фракційним депутатським об’єднанням «Рівні можливості», Конфедерацією роботодавців України, Федерацією профспілок України, Об’єднанням профспілок, організацій профспілок у м. Києві «Київська міська рада профспілок», Вінницькою, Волинською, Дніпропетровською, Житомирською, Сумською обласними державними адміністраціями, Київською міською державною адміністрацією, підприємствами і організаціями.

Зазначені видання можуть активно використовуватися профспілковими організаціями в практичній роботі.

Більш детальну інформацію про проект розміщено на офіційному   веб-сайті Всеукраїнської громадської організації «Ліга соціальних працівників України» за адресою: www.ligasocial.org.ua

DSC 0023

Департамент правового захисту