getImage

 

Профспілки беруть активну участь у роботі Конституційної комісії, в складі якої працюють над розділом ІІ Основного Закону – «Права і свободи людини».

 

У зв’язку з прийняттям Верховною Радою змін до Конституції України профспілки насторожує те, що в ухваленому депутатами законопроекті, який, до речі, не проходив попередньо громадського обговорення, передбачається:

- скасувати повноваження органів місцевого самоврядування щодо забезпечення ними дотримання прав і свобод людини (як це передбачено ст. 119 діючої Конституції), а також

- позбавити місцеві органи прокуратури права здійснювати нагляд за дотриманням прав і свобод людини.

Наразі законопроект про внесення змін до Конституції (№ 2217) в частині децентралізації направлено до Конституційного суду, після висновку якого він знову повернеться до Парламенту, де для остаточного ухвалення змін необхідно буде не менш як 300 голосів народних депутатів. Ухвалити зазначений закон депутати планують до місцевих виборів, дату яких призначено на 25 жовтня ц.р.

Закликаємо профспілкових активістів, усіх небайдужих громадян взяти участь у обговоренні змін до Конституції України, зокрема, тих, що вже ухвалені парламентарями.

Чекаємо Вашої думки за ел. адресою: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

 

Прес-центр ФПУ