67412

За даними Державної фіскальної служби України (додається) середньооблікова чисельність застрахованих осіб на 1 липня ц.р. зменшилась порівняно із початком року на 267 081 одиницю або на 2,48% та становила 10 511 935 одиниць.

Кількість платників єдиного внеску (юр. та фіз. особи) навпаки – зросла на 140 197 осіб або на 3,56% та становила 4 073 444 особи.

Дало суттєвий результат підвищення розміру мінімальної зарплати вдвічі – за одне півріччя стрімко зросла загальна сума доходів – на 108,6 млрд.грн. порівняно із І півріччям 2016 року та склала 400,8 млрд.грн. Відповідно збільшились і загальні надходження до фондів соціального страхування до 84,32млрд.грн. – на 22,8 млрд.грн. (або на 35,3%). При цьому, лише до Пенсійного фонду надходження збільшились на 19,4 млрд.грн. або на 37,6%.

На жаль, продовжується негативна тенденція збільшення суми недоїмки із сплати єдиного соціального внеску, яка вже становить 7,5 млрд.грн. (зросла від початку року на 475 млн.грн.). Збільшилась і кількість боржників – на 15 988 одиниць і становила на кінець першого півріччя ц.р. 450 482 одиниці.

Управління соціального страхування

і пенсійного забезпечення апарату ФПУ