PM815image003

24 жовтня 2017 року відбулося позачергове засідання правління Фонду соціального страхування України, на якому розглядалися і були прийняті рішення про внесення змін до бюджету Фонду на 2017 рік, окремі майнові та кадрові питання.

Правлінням Фонду прийнято зміни в межах затвердженого бюджету Фонду на 2017 рік шляхом перерозподілу коштів, а саме збільшено видатки за статтею витрат „Допомога по вагітності та пологах” з відповідним зменшенням видатків за статтею витрат „Допомога по тимчасовій непрацездатності”.

Відповідні зміни не потребують залучення додаткових коштів та обумовлені зростанням розміру середньоденної допомоги по вагітності та пологах, оскільки з 01.01.2017р. встановлено мінімальну заробітну плату в розмірі 3200грн. та збільшенням кількості застрахованих осіб, яким виплачується допомога за рахунок коштів Фонду (особливо, в частині фізичних осіб-підприємців, які з 01.01.2016р. мають право на отримання матеріального забезпечення від Фонду). Також визначено, що сума допомоги по вагітності та пологах в розрахунку на місяць не може бути меншою, ніж розмір мінімальної заробітної плати, встановленої на час настання страхового випадку.

 

Управління соціального страхування і пенсійного забезпечення апарату ФПУ