1454485381


У Києві 21 грудня 2017 року відбулося засідання правління Пенсійного фонду України, на якому розглядалися питання щодо основних пріоритетів діяльності Пенсійного фонду України на 2018 рік, план проведення засідань правління Пенсійного фонду України у 2018 році, про підсумки роботи підрозділів внутрішнього аудиту, основні завдання щодо підвищення ефективності контролю та виконання вимог антикорупційного законодавства в органах Пенсійного фонду України.

 

Визначено, основні пріоритети діяльності Пенсійного фонду України на 2018 рік:

реалізація завдань, визначених Стратегією модернізації та розвитку Пенсійного фонду України на період до 2020 року, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14 вересня 2016 № 672;

своєчасне призначення, перерахунок та здійснення пенсійних виплат, забезпечення додержання пенсійного законодавства, якісного обслуговування громадян;

мобілізація коштів до бюджету Пенсійного фонду та їх раціональне використання, забезпечення фінансової сталості пенсійної системи;

реалізація державної антикорупційної політики в органах Пенсійного фонду України. За кожним з цих пріоритетів визначені завдання на їх реалізацію у 2018 році.

Після тривалого обговорення питання прийнято відповідне рішення.

Правлінням схвалено план роботи правління Пенсійного фонду на 2018 рік.

При розгляді питання щодо роботи внутрішнього аудиту, основні завдання щодо підвищення ефективності контролю та виконання вимог антикорупційного законодавства в органах Пенсійного фонду України було зазначено, що Пенсійним фондом забезпечувався контроль за діяльністю територіальних органів Фонду, спрямований на удосконалення системи управління коштами, запобігання фактам незаконного та неефективного їх використання, а також контроль за дотриманням суб’єктами системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування вимог законодавства.

Проведена централізація функції контрольно-перевірочної роботи сприяла посиленню рівня контролю за дотриманням вимог законодавства у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування та підвищенню результативності перевірок.

Проводиться робота по удосконаленню відомчих нормативно-правових актів, вживаються організаційні заходи по підвищенню якості контролю за виконанням функцій та попередженню корупційних правопорушень, мінімізації причин та умов, які сприяють їх виникненню.

В органах Фонду забезпечується багатоступеневий внутрішній контроль при реалізації повноважень. Здійснюються заходи по запровадженню централізованого призначення та виплати пенсій на базі електронної пенсійної справи. Запроваджено централізований контроль за здійсненням одноразової виплати пенсій з поверненням сум недоотриманих виплат за минулі періоди одержувачам пенсій з числа внутрішньо переміщених осіб.

Після обговорення зазначеного питання прийнято рішення із визначенням відповідних завдань, затверджено зміни до Інструкції про організацію планування та проведення контрольних заходів в Пенсійному фонді України та його органах.

 

Управління соціального страхування і

пенсійного забезпечення апарату ФПУ