Профспілки вимагають термінового повернення боргів застрахованим особам

fss-sa

30 травня 2019 року представниками держави було зірвано засідання правління Фонду соціального страхування України, на якому планувалось віднайти шляхи вирішення проблеми заборгованості Фонду перед застрахованими особами.

У зв’язку із цим профспілкова сторона у складі правління Фонду соціального страхування України поширила Заяву, в якій висловила обурення діями представників держави та вимагає терміново розпочати виправлення фінансової ситуації Фонду і своєчасного забезпечення матеріальних прав застрахованих осіб.

У заяві зазначено, що Фінансове становище Фонду доведено до небезпечної межі, а реальна перспектива його фінансової дестабілізації загрожує дискредитацією та втратою довіри громадян до всієї системи соціального страхування і держави, як гаранта її діяльності. Тому, покинувши засідання правління 30 травня 2019 року державна сторона вкотре засвідчила своє небажання вирішувати проблему фінансової стабілізації Фонду соціального страхування.

Текст Заяви додається.

Управління соціального страхування