Пенсійний фонд підвів підсумки своєї роботи за 10 місяців 2019 року

157914

Про підсумки роботи з виконання покладених на Пенсійний фонд України завдань за 10 місяців 2019 року йшлося під час засідання правління Пенсійного фонду України, яке відбулося 28 грудня ц.р.

Як зазначалося, протягом зазначеного періоду Пенсійним фондом України забезпечено стабільне фінансування та виплату пенсій 11,3 млн пенсіонерів. З початку року призначено пенсії 329,0 тис осіб, проведено 4 автоматичні перерахунки пенсій на виконання положень законів України та постанов Кабінету Міністрів, перераховано 249,0 тис пенсій за заявами працюючих пенсіонерів.

Середній розмір пенсійної виплати на 1 жовтня 2019 року склав 3 019,62 грн, що на 373,96 грн більше у порівнянні з 1 січня 2019 року (2 645,66 грн).

Загальні видатки на пенсійні та інші заплановані виплати за 10 місяців 2019 року склали 363,8 млрд грн, що на 67,0 млрд грн, або на 22,6% більше порівняно з відповідним періодом минулого року. З них, на пенсійні виплати та допомогу на поховання спрямовано 342,4 млрд грн. Інші видатки, зокрема, виплата субсидій, склали - 10,8 млрд грн, кошти Державного бюджету на відшкодування витрат ПАТ «Укрпошта» - 0,5 млрд грн, оплата послуг національного оператора зв’язку з виплати та доставки пенсій та грошової допомоги – 1,4 млрд грн, погашення позики – 4,7 млрд грн, адміністративні видатки – 4,0 млрд грн.

На фінансування видатків за рахунок коштів Державного бюджету України бюджетом Пенсійного фонду на 2019 рік визначено на рівні 181,7 млрд грн, з них безпосередньо на погашення дефіциту Пенсійного фонду – 35,4 млрд грн.

За січень – жовтень ц.р. надходження від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, а також платежів, адміністрування яких здійснюється Пенсійним фондом України, склали 196,6 млрд грн, що на 33,7 млрд грн, або на 22,7% більше, ніж за аналогічний період минулого року, або 99,2% планового показника.

Водночас підприємства і організації заборгували Пенсійному фонду 34,1 млрд. грн., у тому числі 19 млрд. грн. – зі сплати єдиного внеску, 13,7 млрд. грн. – з відшкодування пільгових пенсій.

Зі змістом Аналітичної довідки про підсумки роботи Пенсійного фонду України за 9 місяців 2019 року можна ознайомитися за посиланням: https://www.pfu.gov.ua/2076981-analitychna-dovidka-pro-pidsumky-roboty-pensijnogo-fondu-ukrayiny-za-9-misyatsiv-2019-roku/

Управління соціального страхування і

пенсійного забезпечення апарату ФПУ