1484638031 70 1

Мінімальний розмір пенсії за віком згідно з ст. 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» від 09.07.2003р. №1058 (далі – Закон № 1058) встановлюється при наявності страхового стажу не менше 35 років у чоловіків, 30 років у жінок (для призначених до 1.10.2011 року відповідно 25 і 20 років) на рівні прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність:

з 1 січня –  1638,00 грн,

з 1 липня – 1712,00 грн,

з 1 грудня – 1769,00 грн.

Особам, які досягли віку 65 років, за наявності у чоловіків 35 років, а у жінок 30 років страхового стажу, згідно з ч. 2 ст. 28 Закону №1058, мінімальний розмір пенсії за віком встановлюється в розмірі 40% мінімальної заробітної плати, визначеної законом про Державний бюджет України на відповідний рік, але не менше прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, визначеного законом. Оскільки, мінімальний розмір заробітної плати з 1 січня 2020 року становить 4723 грн., то мінімальний розмір пенсії для зазначеної категорії пенсіонерів становить 1889,20 грн.

Управління соціального страхування

і пенсійного забезпечення апарату ФПУ