IMG 20191114 120555 1

 

14 листопада ц.р. фахівці апарату ФПУ і заступник Голови ФПУ Олександр Шубін презентували проект профспілкового Трудового кодексу активістам Київської обласної профспілкової організації у м. Біла Церква.

 

На зустрічі відбувся відвертий обмін думками стосовно найбільш чутливих для простих людей питань: про плани влади з демонтажу системи соціального захисту, проведення земельної реформи, запровадження ліберальних трудових відносин та ін.

Відкрили народне віче Голова Київської облпрофради Валентин Кононенко та мер міста Біла Церква Геннадій Дикий. У їх виступах йшлося про необхідність проведення ефективного соціального діалогу між соціальними партнерами, владою і громадськістю, яка об’єднується в ОТГ і отримує управлінські повноваження, акумулюючи для їх здійснення кошти на місцях.

 

IMG 20191114 120509

 

«Профспілковий рух, який представляє найбільш активну частину громадян, на сьогодні має силу і вплив на владу, тому що за кожним з вас стоїть трудовий колектив», - сказав, звертаючись до присутніх, Білоцерківський міський голова. Він висловив сподівання, що позиція спілчан стосовно планів влади по зміні трудового законодавства буде врахована.

Виступаючи перед аудиторією, яку склали керівники міських і районних комітетів галузевих профспілок, голови первинних профорганізацій підприємств та установ, сотні профактивістів, Олександр Шубін повідомив, що «подібні зустрічі заплановані в усіх регіонах країни. Мета - почути людей праці. Дізнатися про їх позицію щодо змін, які відбуваються у соціально-трудовій сфері». Він наголосив, що ФПУ як найчисельніша громадська організація має об’єднати зусилля спілчан задля збереження гарантій працівників, а також ефективно протидіяти наступу на соціальні і трудові права людей.

 

IMG 20191114 120632 1

 

З презентацією профспілкового проекту ТК виступили заступник керівника департаменту правового захисту апарату ФПУ Ірина Тубєлець, керівник департаменту з питань бюджету та оплати праці Людмила Остапенко і заступник керівника департаменту правового захисту – заступник головного правового інспектора праці Ірина Сидоряк.

Представники ФПУ відповіли на чисельні запитання учасників зустрічі та почули від них про готовість брати участь у солідарних діях профспілок на захист прав працівників.

Підсумовуючи розмову Валентин Кононенко закликав усіх присутніх до єдності та громадянської активності.

«На сьогодні це те, що допоможе профспілкам у вирішенні усіх злободенних питань», - сказав він.

На запитання, чи вийдуть члени профспілок на акції протесту, присутні одноголосно відповіли: «Так!».

 

 IMG 20191114 122317

 

Нагадуємо, що Спільним представницьким органом об’єднань профспілок на національному рівні 4 листопада ц.р. ухвалено рішення про проведення заходів для внесення профспілкового проекту ТК до розгляду в Парламент, організацію на його підтримку інформаційно-роз’яснювальної роботи із залученням профспілкового активу.  

Раніше було затверджено дії всеукраїнських профспілок та репрезентативних профспілкових об’єднань, спрямовані на підтримку в суспільстві народного Трудового кодексу України, підготовленого робочою групою СПО об’єднань профспілок.

 

IMG 20191114 135336

 

IMG 20191114 121358

  

IMG 20191114 121742

 

IMG 20191114 131857 1

 

Прес-центр ФПУ