d71e

Уряд затвердив новий Порядок березневого перерахунку пенсій, який забезпечить щорічне підвищення виплат 12 млн. пенсіонерам. Про це повідомила Міністр соціальної політики України Наталія Королевська. За її словами, таке рішення було ухвалено сьогодні під час засідання Кабінету Міністрів.

«Ще у травні Парламент ухвалив розроблений Мінсоцполітики закон, за яким при щорічному березневому перерахунку пенсій не повинно враховуватися підвищення пенсій у попередньому році, як це було раніше. І саме на виконання цього закону сьогодні Уряд ухвалив Порядок проведення такого перерахунку. Таким чином, понад 12 млн. українських пенсіонерів буде щорічно отримувати підвищення пенсій», - сказала вона.

Наталія Королевська пояснила, що для перерахунку пенсії застосовується розмір заробітної плати, з якої призначено (перераховано) пенсію, що склався на 1 березня року, в якому проводиться перерахунок.

«Запропонований нами підхід дозволить ліквідувати розриви у розмірах пенсій та щороку осучаснювати їх розмір, оскільки перерахунок опиратиметься на зростання середньої заробітної плати. Крім того, за наявності коштів у бюджеті Пенсійного фонду, підвищення буде можливим на більше, ніж 20% від такого зростання», - сказала вона.

Наталія Королевська відзначила, що ухвалений Порядок перерахунку пенсійних виплат стосується таких видів пенсій: страхових, наукових, військових строкової служби та чорнобильських.

За повідомленням Прес-служби Мінсоцполітики