df611db7eff26e890d9725ed0904e5b1

20 листопада 2013 року на засіданні Комітету Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів за участі представників сторін соціального діалогу розглянуто 4 законопроекти та прийнято рішення по 2 запропонувати Верховній Раді України взяти за основу та по 1 – прийняти в цілому.

Зокрема це законопроекти про внесення змін до:

деяких законодавчих актів України щодо захисту прав інвалідів (р.№ 3640, н.д. В.Сушкевич), що передбачає захист інвалідів від обмеження їх прав за ознакою інвалідності шляхом внесення змін до Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» та Кримінального кодексу України. Законопроект запропоновано взяти за основу та прийняти в цілому;

деяких законів України щодо забезпечення виконання державних зобов'язань перед інвалідами України (р.№ 2332а, н.д. Є.Морозенко), що передбачає включення в діюче законодавство додаткових законодавчих норм, які мають активізувати виконання державою своїх зобов’язань перед інвалідами та іншими соціально-незахищеними громадянами України. Законопроект за результатами обговорення на прохання автора законодавчої ініціативи направлено на доопрацювання;

деяких законодавчих актів України щодо посилення соціального захисту інвалідів і забезпечення їх прав на безперешкодний доступ до транспортних послуг (р.№ 3232, н.д. В.Сушкевич), що передбачає приведення національного законодавства у відповідність з Конвенцією ООН про права інвалідів та іншими міжнародними законодавчими актами, гармонізацію національного законодавства щодо забезпечення доступності соціального середовища, зокрема для інвалідів з ураженнями органів зору, слуху та опорно-рухового апарату. Законопроект запропоновано взяти за основу;

Податкового кодексу України (щодо забезпечення реалізації прав підприємств, установ та організацій громадських організацій інвалідів на пільгове оподаткування) (р.№ 3623, н.д. В.Сушкевич), що передбачає забезпечення реалізації прав підприємств, установ та організацій громадських організацій інвалідів на пільгове оподаткування та посилення соціального захисту працюючих інвалідів та створення для них нових робочих місць. Законопроект запропоновано взяти за основу.

Департамент соціального діалогу
та соціального страхування