c54f1240-7cdd-47fd-909b-4cdfda67a6b4 150 100

 

         У листопаді 2013 року на засіданні Виконавчого комітету Загальної конфедерації профспілок було розглянуто питання «Об участии членских организаций ВКП в солидарной кампании профсоюзов «За достойную пенсию» (2012–2013 годы)».

Під час розгляду питання представниками членських організацій ЗКП було надано інформацію щодо стану пенсійного забезпечення у відповідній країні, існуючих проблемах і шляхів реформування пенсійної системи.

За результатами обговорення було рекомендовано об’єднанням профспілок незалежних держав, міжнародним галузевим об’єднанням профспілок продовжити роботу по:

- проведенню солідарної компанії профспілок «За достойную пенсию» в период 2014-2017 р.р.;

- ратифікації Конвенції МОП № 102 «Про мінімальні норми соціального забезпечення», наближення строків законодавчого встановлення заміщення пенсією втраченого доходу не нижче 40-45 %;

- внесенню коректив в пенсійні реформи, спрямовані на істотне поліпшення життя пенсіонерів;

- забезпеченню ефективного наповнення бюджетів пенсійних фондів;

- покращення якості життя і рівня медичного обслуговування пенсіонерів, включення цих питань до колективних договорів і угод у сфері соціально-трудових відносин.

До відома надається інформаційна записка, яка була підготовлена до засідання Виконавчого комітету ЗКП «Об участии членских организаций ВКП в солидарной кампании профсоюзов «За достойную пенсию» (2012–2013 годы)».

  

Управління з питань соціального страхування

та пенсійного забезпечення апарату ФПУ