nazval-banki-kotorye-budut-vyplachivat-pensii-v-2013-godu

Підвищення пенсій та встановлення соціальної справедливості щодо їх розмірів - основні завдання Пенсійного фонду України в 2014 році. Про це заявила Міністр соціальної політики Наталія Королевська на засіданні Правління Пенсійного фонду України .

«Підвищення пенсій з урахуванням прийнятих минулого року змін до законодавства почнеться вже з першого березня цього року. Це надасть змогу поступово ліквідувати диспропорції у розмірах пенсій і забезпечити їх стабільне зростання» , - сказала Наталія Королевська.

Всього ж, за словами Наталії Королевської, в поточному році передбачено три етапи підвищення мінімальної пенсії, перший з яких - на 20% від темпів зростання заробітної плати. Другий етап припадає на 1 липня, третій - на 1 жовтня 2014 року в зв'язку із зростанням прожиткового мінімуму.

"Таким чином, вже з 1 жовтня країна забуде, що таке пенсія нижче 1000 гривень", - констатувала Міністр .

Разом з тим вона зазначила, що в умовах нинішньої економічної та політичної кризи важливо, щоб у людей була впевненість у тому, що вони вчасно отримають належні їм виплати. «Необхідно, щоб люди взагалі забули про затримки виплат. Для цього Пенсійний фонд повинен контролювати банки і пошту, щоб усі народні кошти, спрямовані на місця, вчасно доходили до людей», - сказала Наталія Королевська.

 

Прес-служба Мінсоцполітики