e0f96ed59ac42c9e24434ab977bc8ae5.ukr

 

22 липня п.р. відбулося чергове засідання правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Серед інших на засідання вносились питання про мінімальний розмір допомоги на випадок безробіття, про стан виконання бюджету Фонду поточного року станом на 1 липня 2014 рік, про схвалення проекту бюджету Фонду на 2015 рік, про розмір частини єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття у 2015 році тощо.

За наполяганням профспілкової сторони та за підтримки сторони держави правлінням Фонду було прийнято рішення про підвищення мінімального розміру допомоги по безробіттю від 76,9% до 80% від прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

При розгляді стану виконання бюджету за І півріччя поточного року зазначалось, що надходження коштів від страхових внесків поки що йдуть з перевищенням плану. Тому прогнозований залишок коштів на кінець цього року має становити 851 422,5 тис.грн. При цьому на кінець року очікується зростання чисельності безробітних до 587 тис.осіб (проти 437,5 тис.осіб станом на кінець першого півріччя 2014 року), зокрема, за рахунок східних регіонів країни.

З урахуванням прогнозних доходів та видатків Фонду розрахунковий дефіцит Фонду у 2015 році може скласти 4 315 996,5 тис. грн. Тому з метою забезпечення фінансової стабільності та покриття зазначеного дефіциту бюджету Фонду було прийнято рішення правління звернутись до Міністерства соціальної політики України з проханням розробити та внести до Уряду законопроект стосовно підвищення розміру частини єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття у 2015 році.

Також було надано доручення Виконавчій дирекції Фонду надати на наступне засідання правління Фонду пропозиції щодо економії страхових коштів по статті бюджету «Утримання та забезпечення діяльності державної служби зайнятості» (за рахунок енергозберігаючих заходів тощо).

 

 

Управління з питань соціального страхування

та пенсійного забезпечення апарату ФПУ