k-33 

 

Комітет ВР України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення підтримав за основу законопроект № 1865 «Про внесення змін до закону про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» щодо часткового фінансування санаторіїв-профілакторіїв вищих навчальних закладів.

Попередньо законопроект був підтриманий ФПУ і СПО об’єднань профспілок. При його ухваленні буде відновлено часткове фінансування санаторіїв-профілакторіїв вузів, що є позитивним.

- Однак, це не є повним вирішенням проблеми, - зазначив у своєму коментарі заступник голови ФПУ Сергій Українець, який брав участь у роботі комітету. - Підтримки і профілактики потребує здоров’я не тільки студентів, а також працівників підприємств, особливо там, де люди працюють у важких і шкідливих умовах.

На жаль, пропозиція профспілок про відновлення фінансування санаторіїв-профілакторіїв виробничих підприємств за рахунок коштів Фонду соціального страхування до цього часу так і не підтримана. А це вкрай необхідно.

Зважаючи на те, що працівники під час роботи зазнають втрат здоров’я, ушкоджень і завдяки лікуванню під час відпустки вони могли би підлікуватись і таким чином повноцінно працювати у подальші періоди, можна було б зберегти їх професійне здоров’я.

На переконання профспілок так само потребує відновлення фінансування і закупівля путівок на санаторно-курортне лікування, що у свою чергу надасть можливість сотням тисяч працюючих людей поновити своє здоров’я і отримати періодичне лікування у санаторіях.

 

ІАЦ