ПЕНС 

 

22 травня ц.р. відбулося засідання Громадської ради при Пенсійному фонді України. Першим для розгляду членами Громадської ради було винесено питання щодо проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження накопичувальної системи загальнообовязкового державного пенсійного страхування та єдиних принципів нарахування пенсій», реєстр. №2767 від 30.04.2015 р.

         Члени Громадської ради заслухали інформацію Голови правління ПФУ О.Зарудного і голови Громадської ради Г. Третьякової щодо основних положень зазначеного законопроекту та стану його розгляду у Верховній Раді України.

В ході обговорення зазначеного законопроекту членами Громадської ради - представниками ФПУ (Кубраченком А.В. - Профспілка машинобудівників та приладобудівників України, Денісовою О.В. - апарат ФПУ) була доведена позиція учасників круглого столу, який відбувся 18 травня 2015 р. у ФПУ, стосовно необхідності продовження роботи з опрацювання законопроектів, зареєстрованих у Верховній Раді України, з питань запровадження накопичувальної пенсійної системи та єдиних принципів нарахування пенсій. Членами Громадської Ради підтримано пропозицію представників ФПУ та вирішено звернутися із зазначеною пропозицією до Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення.

Також на засіданні схвалено Положення про Громадську раду та Регламент роботи Громадської ради.

  

Управління з питань соціального страхування

та пенсійного забезпечення апарату ФПУ