Привітання Голови ФПУ Григорія Осового делегатам VI з’їзду Профспілки працівників Збройних Сил України

876    Делегатам  VI з’їзду Профспілки працівників Збройних Сил України     Шановні друзі!   Від імені Федерації профспілок України сердечно вітаю вас із важливою подією у житті вашої Профспілки – VI ювілейним з’їздом. Пройдений від попереднього з’їзду шлях був не простим, насиченим життєво важливими для спілчан та всього суспільства подіями. Завдяки мужності та професіоналізму військовослужбовців Збройних Сил українська армія стала однією з найбільш боєздатних у Європі і з честю виконує покладені на неї..

СОЦІАЛЬНИЙ ДІАЛОГ. Генеральній угоді – конструктивне наповнення

IMG 0021   13 квітня у Міністерстві соціальної політики відбулось засідання Спільної робочої комісії для ведення колективних переговорів і підготовки проекту Генеральної угоди на новий строк. Профспілкову делегацію на цьому заході очолював Керівник Робочої комісії об’єднань профспілок, Перший заступник Голови СПО об’єднань профспілок, заступник Голови ФПУ Олександр Шубін.   Учасники засідання обговорили наступні питання:   1. Про виконання положень Генеральної угоди на 2016 – 2017 роки станом на 1 січня 2017 року.   2. Про узгодження додаткових..

Реформувати АПК: результати років «змін» та чому головним реформатором аграріїв має стати профспілка

Изображение 057   Заступник Голови Федерації профспілок України Володимир Саєнко провів робочу зустріч голів галузевих профспілок аграрного спрямування та народного депутата, представника фракції політичної партії «Батьківщина» у ФПУ Вадима Івченка.   Тисячі втрачених робочих місць, екологічна катастрофа через відсутність фінансування лісгоспів, незаконні вирубки, мораторій на продаж землі, домашнє насильство у сільських сім’ях, браконьєрство, занепад виробництва вітчизняної сільгосптехніки та руйнування «практичної» спеціалізованої вищої освіти – тенденції агропромислового комплексу України змушують..

Звернення СПО об’єднань профспілок - на розгляді в Кабінеті Міністрів України

135   Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко дав доручення Мінсоцполітики, Мінфіну, Мінекономрозвитку та МЗС України розглянути звернення Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських профспілок на національному рівні від 24.02.2017 за підсумками проведення зустрічі високого рівня керівників глобальних профспілок, національних профцентрів та міжнародних організацій з керівництвом Міжнародного валютного фонду і Світового банку. (додається)   Прес-центр ФПУ

Реформи – спільна справа соціальних партнерів

КЛ   У клубі Кабінету міністрів відбулось засідання колегії Міністерства соціальної політики України «Про реформування соціальної сфери у 2016 році та основні завдання Мінсоцполітики на 2017 рік», у якому взяв участь Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий.   КЛ3 На засіданні виступив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман. Він охарактеризував сучасну соціально-економічну ситуацію в країні, проінформував про ті завдання, які належить вирішувати в першу чергу та на..

Про звернення щодо критичної ситуації у промисловому та енергетичному комплексі України

1443178528 ntser У зв’язку із зверненням на адресу ФПУ Всеукраїнського об’єднання обласних організацій роботодавців підприємств металургійного комплексу - «Федерації металургів України» та Профспілки трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості України щодо критичної ситуації, яка склалася у промисловому та енергетичному комплексі України внаслідок блокування залізничного сполучення з тимчасово непідконтрольною територією України, Голова ФПУ Григорій Осовий направив звернення на адресу Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та Голови Ради Федерації роботодавців..

Обговорено важливі питання хімічного комплексу

ВСТР   7 лютого відбулась зустріч заступника голови Комітету Верховної Ради з питань бюджету, народного депутата України Віктора Кривенко з головою Центральної ради профспілки працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості України Василем Мойсюком, президентом Союзу хіміків України Голубовим , радником Голови ФПУ Сергієм Мартинюком. Під час зустрічі було обговорено актуальні питання, зокрема: - щодо відновлення роботи Одеского припортового заводу; - недопущення зупинки містоутворюючих азотних підприємств в Черкасах,..

Працюємо над законопроектом "Про колективні договори та угоди"

Изображение 019  25 січня у Федерації профспілок України відбулося засідання тристоронньої робочої групи НТСЕР з підготовки законопроекту "Про колективні договори та угоди".   У засіданні взяв участь заступник Голови ФПУ Олександр Шубін, представники всеукраїнських профспілок - членських організацій ФПУ, Департаменту соціального страхування та партнерства Міністерства соціальної політики України, Федерації роботодавців України, секретаріату НТСЕР. Під час роботи Сторони узгодили позиції щодо окремих статей законопроекту "Про колективні договори та угоди" у..

Премєр-Міністр України: Треба змінити модель з фінансування служби зайнятості на модель підтримки створення робочих місць

ГРОЙСМ   Систему зайнятості в Україні потрібно реформувати таким чином, щоб фінансувати не службу зайнятості, а підтримку створення робочих місць. Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Уряду у середу. «Я не збираюся утримувати службу зайнятості, я не збираюся утримувати безробітних. Я збираюся дати людям нормальну роботу і нормальну заробітну плату. Зміна цієї філософії має бути на порядку денному усіх тих, хто сьогодні опікується службою..

Голова ФПУ Григорій Осовий взяв участь в селекторній нараді в Кабінеті міністрів України

КАБМИН 29 грудня під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка відбулася селекторна нарада щодо підвищення рівня мінімальної зарплати з 1 січня 2017 року. У нараді взяв участь Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий, керівники міністерств, голови обласних державних адміністрацій, представники центральних органів виконавчої влади та профспілкових організацій.   Як повідомляє Прес-служба Мінсоцполітики, один із основних акцентів було зроблено на питанні дотримання законодавства щодо оплати праці у зв’язку..

Більше статей...

1. Переговори сторін соціального діалогу: розумні чи красиві?
  2. Ухвалено Державний бюджет на 2017 рік
  3. Про спроби узаконення професійного лобіювання у Верховній Раді України
  4. Голова ФПУ Григорій Осовий ініціює зустріч членів Уряду з профспілками
  5. Профспілки виступають проти завищеної комісії за сплату рахунків ЖКГ