ДОСЯГНЕННЯ ФПУ-2018. Участь у формуванні Держбюджету - 2019

1543269349 75457-1 У рамках реалізації вимог Всеукраїнської акції протесту профспілок 17 жовтня 2018 р. щодо забезпечення державного фінансування бюджетної сфери та галузей економіки відповідно до закону, та керуючись положеннями Генеральної угоди (п. 1.34), ФПУ разом з членськими організаціями взяли активну участь у формуванні проекту Держбюджету на 2019 рік. Результатами спільної роботи: - збільшено освітню субвенцію у порівнянні з 2018 роком на 7,9 млрд.грн (+12,8%), водночас передбачено..

2018 рік став роком збереження економічної стабільності і трансформацій у різних сферах життя

MUS9195 860x500   - Порозуміння всіх гілок влади і злагоджена робота державних інституцій є запорукою подальшого економічного зростання, - про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, відкриваючи останнє в цьому році засідання Кабінету Міністрів.   Глава Уряду наголосив, що 2018 рік став роком збереження економічної стабільності і реалізації необхідних трансформацій у різних сферах життя. Сильна економіка, за словами Володимира Гройсмана, це високий рівень життя, потужний сектор безпеки і..

Схвалено рекомендації слухань у Комітеті ВР щодо стану дотримання в Україні прав профспілок

83c7bc785d5a02108116b06b4a8a5835 За результатами слухань у Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення на тему: «Про стан дотримання в Україні прав профспілок та організацій роботодавців відповідно до Конвенції Міжнародної організації праці №87 про свободу асоціації та захист права на організацію» схвалено Рекомендації, які надіслано Голові СПО об’єднань профспілок Григорію Осовому.   З Рекомендаціями можна ознайомитися тут.   Прес-центр ФПУ

Підбиваємо підсумки роботи, плануємо майбутні дії

reva1   18 грудня, перед засіданням Президії ФПУ відбулась робоча зустріч профактиву з представниками Уряду і організацій роботодавців.   У зустрічі взяли участь члени Президії ФПУ, СПО об’єднань профспілок, спілчани м.Києва і Київської області, працівники структурних підрозділів апарату ФПУ. Розмова була присвячена підсумкам роботи соціальних партнерів у році, що минає, та побудові планів співробітництва на наступний період. Голова ФПУ Григорій Осовий поінформував про основні етапи спільної боротьби за права..

ВИМОГИ ПРОФСПІЛОК – НА КОНТРОЛІ ФПУ. Відповідь Мінфіну

1484643412 minfin Міністерство фінансів України на виконання доручення КМУ та за підсумками робочої зустрічі з керівниками всеукраїнських галузевих профспілок і територіальних профоб’єднань повідомило, що під час обговорення з профспілками запропонованих ними розмірів соціальних стандартів було досягнуто згоди щодо проведення обрахунків з метою можливого запровадження підвищених показників у розмірах, які пропонуються Мінфіном, а саме: - встановлення мінімальної заробітної плати з 1.01.2019 р. на рівні 4570 гривень (профспілки..

Перший віце-прем'єр–міністр України зустрівся з профспілками

Изображение 1725   29 листопада у Будинку Уряду відбулась робоча зустріч Першого віце-прем'єр-міністра – Міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва з керівництвом ФПУ та її членських організацій. Нарада була присвячена обговоренню важливих питань забезпечення розвитку вітчизняного виробництва, підвищенню рівня соціального захисту людей за допомогою застосування механізмів протидії зростанню цін і тарифів, а також створенню підґрунтя для зміцнення соціального партнерства у державі. У зустрічі взяли участь та..

Робота над проектом Генеральної угоди на новий строк триває

IMG 20181126 160750   26 листопада 2018 року відбулося засідання Спільної робочої комісії сторін для ведення колективних переговорів і підготовки проекту Генеральної угоди на новий строк, на якому схвалено низку положень проекту Генеральної угоди на новий строк, зокрема за блоками питань: «Розвиток економіки і вітчизняного виробництва, зростання продуктивної зайнятості»; «Гідні умови праці та соціальний захист працюючих».   Управління соціального діалогу та колективно-договірного регулювання апарату ФПУ   IMG..

<p class= [ Детальніше... ]

Пріоритет – забезпечення захисту прав людей праці

IMG 8870   Виконуючі свою головну функцію - забезпечення захисту законних прав та інтересів людей праці, профспілки ретельно вивчають, що конкретно у цьому плані пропонують у своїх програмах різні політичні сили. У зв'язку з цим на запрошення організаторів Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий, заступник Голови ФПУ Євген Драп'ятий та керівники ряду всеукраїнських профспілкових організацій і територіальних профоб'єднань 23 листопада взяли участь у Національному форумі «Нова соціальна..

Профспілки виборюють підвищення соціальних стандартів

Изображение 1606   У рамках доопрацювання проекту Державного бюджету України на 2019 рік та врахування у ньому профспілкових пропозицій 15 листопада у Міністерстві фінансів України відбулась нарада голів Всеукраїнських галузевих профспілок із заступником міністра фінансів Юрієм Джигиром та керівниками структурних підрозділів Мінфіну.   Відкриваючі нараду заступник Голови ФПУ Олександр Шубін акцентував увагу на позиції профспілок щодо необхідності підвищення у проекті основного кошторису на наступний рік соціальних гарантій і стандартів,..

Умови Володимира Гройсмана: ринкова зарплата та її легальна виплата

video-translation-title-image 31 жовтня на засіданні Кабінету міністрів України під час розгляду питання щодо стану економічної ситуації в країні представник профспілок – заступник Голови ФПУ Олександр Шубін наголосив, що однією з ключових передумов для сталого економічного зростання України є забезпечення збереження та розвитку трудового потенціалу.   На переконання профспілок, ріст ВВП, що задекларовано Урядом, без наявності в країні трудових ресурсів стає фактично неможливим. Проте, «вузьким місцем» для вітчизняної економіки..

Більше статей...

1. ВИМОГИ ПРОФСПІЛОК – НА КОНТРОЛІ ФПУ. Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман надав відповідні доручення керівникам низки міністерств та відомств
  2. ВИМОГИ ПРОФСПІЛОК – НА КОНТРОЛІ ФПУ. Відбулось обговорення законопроекту щодо посилення захисту прав працівників на своєчасну виплату заробітної плати
  3. Профспілки рішуче попередили Уряд
  4. Інформація про стан соціально-трудових відносин, колективні трудові спори (конфлікти) в Україні у червні 2018 року
  5. СОЦІАЛЬНІ ПАРТНЕРИ ВІДНОВЛЮЮТЬ РОБОТУ ФОНДІВ СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ
  6. ФПУ- ДЕРЖПРАЦІ: СПІВПРАЦЯ ДЛЯ ЛЮДЕЙ
  7. Голова ФПУ Григорій Осовий обговорив з Прем’єр-Міністром України Володимиром Гройсманом питання захисту прав профспілок, у тому числі майнових
  8. Робота над проектом Генеральної угоди продовжується
  9. ЗАЯВА Федерації профспілок України щодо зволікання влади із підвищенням мінімальної заробітної плати
  10. Міжнародний семінар з питань ведення соціального діалогу
  11. Держава та цінове регулювання: чи треба, а якщо треба, то як?
Архiв
<< < Січень 2019 > >>