СПО ПРОФСПІЛОК. Гідно відповідати на виклики часу

Изображение 1484   Актуальним питанням сьогодення, серед яких - зміни на ринку енергоресурсів і надання житлово-комунальних послуг, забезпечення реалізації положень нещодавно підписаної Генеральної угоди на 2019-2021 роки, було присвячене засідання Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні, що відбулось 15 липня ц.р. Робота почалась з презентації ситуації, що склалась у зв’язку з лібералізацією з 1 липня ц.р. ринку електроенергії та природного газу, і яким чином..

Запорізька обласна влада та профспілки підтверджують соціальне партнерство

foto У ході робочої поїздки до Запорізької області голова Федерації профспілок України Григорій Осовий провів зустріч із заступником голови облдержадміністрації Едуардом Гугніним та головою Запорізької обласної ради профспілок Віктором Сластьоном.   Серед питань, які обговорювалися під час зустрічі, − робота та подальший розвиток в умовах децентралізації, розвиток та спроможність територіальних громад, тісна взаємодія профспілок, роботодавців та влади на місцях. − Федерація профспілок України, яка представляє інтереси майже 5 млн..

ПРОЖИТКОВИЙ МІНІМУМ В ЦІНАХ ТРАВНЯ 2019 РОКУ

images   Відповідно до статті 5 Закону України «Про прожитковий мінімум» Міністерство соціальної політики України повідомляє, що фактичний розмір прожиткового мінімуму у цінах травня 2019 року у розрахунку на місяць на одну особу становив: -      урахуванням суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору – 4 236,85 грн. (без урахування платежів – 3 690,97 грн.); -      для дітей віком до 6 років – 3 463,86 грн.; -      для дітей віком..

Мінсоцполітики інформує про підготовку до оздоровчої компанії-2019

imgonline-com-ua-resize-sgg832l2mhk-094449-JMO3tCSU На виконання доручення Віце-прем'єр-міністра України П. Розенка від 10.05.2019 № 15293/1/1-19 до листа Федерації професійних спілок України від 26.04.2019 № 02/01-15/388 щодо проблем з питань організації дитячого оздоровлення в 2019 році Мінсоцполітики надало інформацію щодо опрацювання спільно з центральними та місцевими органами виконавчої влади визначених питань та узагальнення пропозицій з метою належної підготовки до оздоровчої кампанії у 2019 році.   Лист Мінсоцполітиики до ФПУ додається.   Прес-центр ФПУ

ФПУ привертає увагу до Цілей сталого розвитку

Poster   У листі Голови ФПУ Григорія Осового до КМУ повідомляється, що у вересні 2019 року глави держав і урядів візьмуть участь у Саміті з Цілей сталого розвитку (ЦСР) з метою аналізу досягнутого прогресу у їх виконанні. Саміт відбудеться в Нью-Йорку у штаб-квартирі ООН.   Міжнародний профспілковий рух вважає прийняття Цілей сталого розвитку історичною подією у питанні просування порядку денного, що базується на правах і охоплює три аспекти сталого..

Профспілки не погодили зміни до законопроекту про соцдіалог

1472122953 image СПО об'єднань профспілок розглянув законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про соціальний діалог в Україні» щодо участі громадськості у соціальному діалозі» (реєстр. № 10191) та не погодив його через намагання послабити позицію профспілок у соціальному діалозі.   У листі Голови СПО об’єднань профспілок Григорія Осового до Комітету ВР України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення зазначено, що відповідно до закону, соціальний діалог –..

60 main Профспілковою стороною, починаючи ще з січня 2019 року, не підтримувалась пропозиція Міністерства фінансів України щодо підготовки проекту рішення Уряду, яким передбачалося збільшення до 90 % розміру відрахувань до Державного бюджету частини чистого прибутку (доходу) державними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями.   На думку профспілок, таке рішення могло привести до різкого скорочення фінансових можливостей державних підприємств здійснювати технічне переоснащення, модернізацію виробничих потужностей, розвиток свого трудового потенціалу, що, в..

Володимир Гройсман лишає за собою можливість знижувати відсоток відрахувань окремо для кожного підприємства (2)

ФОРУМ СОЦІАЛЬНИХ ПАРТНЕРІВ. Голова ФПУ Григорій Осовий - роботодацям: "До слогану "Успішний бізнес - успішна країна" треба додати слова "Добробут людей"!

А15   Консолідовані вимоги до українського політикуму та влади оголошено 11 квітня під час XI З’їзду Федерації роботодавців. Лідери вітчизняної промисловості заявляють: вони не можуть погодитися з тим, що закони, які регулюють промисловість нації мають стати предметом партійних суперечок. Тож пропонують власний економічний план, який має змінити економіку країни. З доповіддю виступив Голова ФРУ Дмитро Олійник. Він зокрема сказав: «Відповідальність, яку на нас покладено, не дає нам..

СПО ОБ’ЄДНАНЬ ПРОФСПІЛОК. Профспілки схвалили проект нової Генеральної угоди

Изображение 1886 Проект Генеральної угоди про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні на 2019 – 2021 роки схвалено на засіданні СПО репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні 11 березня ц.р.   Документ прийнято з невід’ємним додатком до Угоди - «Переліком неузгоджених Сторонами положень», за якими буде продовжено переговори, а за їх результатами робитимуться регулярні звіти. Інформуючи про роботу, що передувала цьому..

Більше статей...

1. ПОЗИЦІЯ ПРОФСПІЛОК. ФПУ – за гідну та справедливу оплату праці
  2. ПОЗИЦІЯ ПРОФСПІЛОК. Мінімальна зарплата має відповідати сучасним реаліям
  3. Голова ФПУ Григорій Осовий взяв участь у Колегії Мінсоцполітики
  4. Інформація щодо розгляду профспілкових пропозицій стосовно вирішення проблем соціально-економІчного розвитку України
  5. ВИМОГИ ФПУ – на громадський контроль!
  6. Профспілки візьмуть участь у нараді з перспектив промислового розвитку України
  7. СПО. Підвищувати ефективність консолідованих дій
  8. ЗАСІДАННЯ СПО. Генеральній угоді на новий строк – змістовну соціальну складову
  9. ДОСЯГНЕННЯ ФПУ-2018. Участь у формуванні Держбюджету - 2019